To fakt dobór odpowiedniego obuwia to podstawa tak aby z biegiem czasu się nie zniechęcić. Polecam tylko i wyłącznie obuwie specjalistyczne i warto zainwestować większe pieniądze w obuwie.
Ja staram się tak rozdysponować swój czas aby biegać codziennie. Reakreacyjne bieganie dla zdrowia dostarcza organizmowi wielu korzyści. Docenili je już dawno Amerykanie - w samym Nowym Jorku biega więcej ludzi niż w całej Polsce, dzięki temu w USA odnotowano wyraźny spadek liczby zawałów i chorób niedokrwiennych serca. Biegając, możesz zapobiegać osteoporozie, cukrzycy, chorobom serca, nowotworom, nerwicom, depresji i wielu innym cywilizacyjnym zmorom.
Biegając nie trudno się na razić na kontuzje, mój maż to zapalony biegacz, nawet w maratonach brał udział kilka razy, niestety z czasem widać że opócz plusów ten sport ma tez dużo minusów, często bolą go nogi, na to znalazł rozwiązanie w postaci smarowania bolacych miejsc kremem dip rilif, to najszybciej działa, od razu zmniejsza ból i na długo jest spokój.
Bieganie może nie wydaje się kontuzyjnym sportem ale to tylko pozory. A na maratonach to lepiej mieć coś do schłodzenia i od bólu pod ręką, szybko na ból działa gardan, przy mniejszym bólu można wziąć pół tabletki, bo dają się łatwo łamać. Dla mnie najlepzy lek na ból
No raczej początkujący na maratony się nie porwie. A jeśli już to nie chcę być w skórze takiego początkującego na drugi dzień:-) Bieganie to super sprawa tylko trzeba to robić z głową. Jak wszystko zresztą.
Jak szukacie dobrych słuchawek do biegania polecam Audictus Adrenaline, na prawde konkretne słuchawki. Nie wypadaja z uszu, dobra jakośc dzwieku. polecam