Favore.plForumCzas wolny, o turystyce i sporcie

Jak tanio kupić bilet lotniczy, strona 3

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak tanio kupić bilet lotniczy

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • nadobnij 18 sie 2011, 13:26
    Teraz ciężko byłoby znaleźć coś takiego za 1zł, ale tanie bilety nadal udaje się kupić, trzeba tylko nieustannie śledzić oferty. Najlepiej myśleć o tym szybciej. Poza sezonem się opłaca lecieć do miejscowości turystycznych, w których np. w miesiącach jesiennych jest mało turystów. Dla mnie plusem jest to, że loty mogę wyszukać sobie w domu za pomocą wyszukiwarki takiej jak tanie-latanie.net, albo zagranicznej momondo.com. Zgadzam się odnośnie kart, czasami warto pokombinować, by nie zapłacić niepotrzebnej prowizji.
  • Margaretta 21 sie 2011, 13:29
    Destination napisał:Teraz nie ma opcji na kupienie biletu za złotówkę ale można jakoś zmniejszyć te koszty żeby było baardzo korzystnie musicie przede wszystkim pamiętać o odpowiednim wccześniejszym rezerwowaniu i manewrowaniu po datach ja sobie w ten sposób kupuje bilety przez stronke whynotfly.pl i poki co jestem zadowolony mozna czasami natrafić na niezły lot uśmiech powodzenia w szukaniu tanich destynacji :-P
    widze,ze nie tylko ja korzystam z whynotfly. Spoko wyszukiwarka. Dzieki niej dowiedziałam się o tanich lotach do NY z Lotu wielki uśmiech
  • phi_marketing 23 sie 2011, 9:15
    Co do płatności kartą, wiem na przykład, że w linii Ryanair z opłat zwolnione są karty pre-paid. Kartę taką łatwo i za darmo można wyrobić sobie w Auchanie (limit 5 k zł) lub BZWBK (tam limit tylko 500 zł)

Ciekaw jestem jak wygląda płatność u pośredników takich jak tanie-latanie - czy tam również trzeba mieć odpowiednią kartę, czy taki duży pośrednik zapewnia nam zwolnienie z takich opłat korzystając ze swoich kanałów płatności?
  • Margaretta 24 sie 2011, 23:28
    na stronce, na której rezerwuje bilety można płacić kartą kredytową, normalnym przelewem bankowym (ja zawsze tak place przymrużenie oka), albo przez system dotpay. Z tego co wiem to w Krakowie i Rzeszowie można też u nich w biurze placic.
  • tetete 15 wrz 2011, 13:26
    Trzeba po prostu regularnie śledzić oferty, każdego dnia patrzec na oferty różnych linii lotniczych, albo nawet dwa razy dziennie (byłoby najlepiej). Czasem można trafić na różne fajne promocje, chociaż szczerze mówiąc mi się jeszcze nigdy nie trafił żaden lot za 1 zł, ale nie śledzę tego tak regularnie.
  • phi_marketing 4 sty 2012, 22:56
    Zgadzam się. jeśli chodzi o tanie bilety lotnicze 'to najważniejsze jest śledzenie dostępnych ofert. Warto zapisać się na newslettery, czytać portale informujące o promocjach, fora podróżnicze. Im większy dostęp do informacji tym większe prawdopodobieństwo, że uda się kupić bilet w dobrej cenie.
  • Aquarella 18 sty 2012, 10:27
    Trzeba po prostu śledzić temat i być na bieżąco. Znajomym niedawno udało się załapać na tanie loty do Aberdeen.
  • phi_marketing 26 sty 2012, 12:45
    teraz poszukujemy ofert na bilety lotnicze Barcelona. Z tego co widać na mapach pogodowych to Hiszpania jest obecnie najcieplejszym krajem w Europie, a już bardzo stęskniliśmy się za ciepłem uśmiech
  • Aquarella 14 lut 2012, 15:32
    A mnie się udało w zeszłym roku załapać na tani lot do Oslo i z powrotem - z SAS uśmiech
  • phi_marketing 20 lut 2012, 20:02
    Jakie były koszty lotu do Oslo? Też kilka razy latałem do stolicy Norwegii. Z Krakowa w 2 strony można było zamknąć się w 200 zł. Sporo kosztuje niestety transport z lotniska do centrum.
Czas wolny, o turystyce i sporcie - dyskusje na forum