Favore.plForumCzas wolny, o turystyce i sporcie

Jak wybrać dobrą walizkę na kółkach?, strona 3

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak wybrać dobrą walizkę na kółkach?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • okeanna 28 wrz 2010, 1:17
    banita napisał:Jeśli kogoś interesuje Samsonite albo Catepillar, to radzę poszukać w necie, często można znaleźć dużo taniej.
    Albo poszukać w odpowiednich sklepach język Ja swoją kupiłam w tk max, bardzo fajny sklep, gdzie można znaleźć naprawdę świetne promocje uśmiech
  • cytrynowa 28 wrz 2010, 7:19
    Kółka to jedna sprawa. Warto też zwrócić uwagę jak wykonane są uchwyty w walizce, bo zdarzyło mi się mieć na początku taką tańszą z marketu i niestety nie dość, że kółka się zepsuły, to nie było nawet za co złapać.
    Do tego radzę też dokładnie sprawdzić zamki, bo też się często psują.
    Niestety, jak macie ważną podróż, zwłaszcza samolotem, to na prawdę radzę zainwestować, żeby mieć z czym wracać do domu. Jeśli ktoś jeździ głównie samochodem, to walizka może być tańsza.
  • okeanna 28 wrz 2010, 9:25
    No właśnie, nie chcę nawet myśleć, jak są traktowane walizki, które lecą nadane na bagaż samolotem. Czasem ludzie, jak dostają z powrotem, to ledwo mogą poznać swoja...
  • drgrey 28 wrz 2010, 13:21
    Ze wszystkim się zgadzam, dodam tylko, że dla własnej wygody warto kupić walizkę, która ma kilka przegródek, tak żeby wszystko wygodnie poukładać.
  • ebonitex 28 wrz 2010, 16:32
    Waga walizki też jest dość istotna, lepiej wybierać te lżejsze.
  • brendawalsh 28 wrz 2010, 17:52
    ebonitex napisał:Waga walizki też jest dość istotna, lepiej wybierać te lżejsze.
    Jak ma kółka, to już chyba nie jest aż takie ważne, tak mi się zawsze wydawało... przymrużenie oka
  • ebonitex 28 wrz 2010, 19:45
    Ma kółka, ale pamiętaj, że wszystko musisz uciągnąć, a niektóre walizki potrafią ważyć nawet 5 kg. Do tego jak Ci przyjdzie wnieść taką walizkę chociażby na półkę w pociągu, albo zabrać do samolotu, to 5 kg będzie robić różnicę.
  • zsp 25 paź 2010, 9:40
    Ważne, by walizka stabilnie stała na kółkach i nie bujała się na boki, kiedy jest ciągnięta.
  • 30m1n1k4 25 paź 2010, 12:52
    Ja polecam firme Samsonite. Mam caly zestaw ich wyrobów, torby sportowe, na komputer, walizki. Uzbierało się przez pare latekprzymrużenie oka I zawsze mam fantastyczną jakość za niemałe, ale rozsadne pieniądze. Bardzo polecam tę firmę!
  • ania_k1 15 lis 2010, 14:13
    Jeżeli chcecie kupić dobrą i stosunkowo niedrogą walizkę, polecam stronkę www.sumatra-sklepy.pl. Kupiłam u nich jakiś czas temu dwie walizki - jedną firmy Roncato a drugą Puccini i szczerze polecam zarówno jedną, jak i drugą.
    Nie byłam zdecydowana na nic konkretnego, chciałam po prostu dobre walizki w rozsądnych cenach. Zadzwoniłam, poprosili o chwilkę czasu i maila i przysłali gotową ofertę wraz ze zdjęciami, opisami, cenami i całą resztą.
    Poza tym miła obsługa i widać, że dbają o klientauśmiech
    Gdzieś czytałam komentarze, że sztywne walizki pękają - bzdura! Chyba, że wykonane są z plastiku język
    Teraz robią walizki z policarbonatu - można na nich nawet posiedziećuśmiech
    A walizki materiałowe nadają się jedynie na podróże statkiem lub samochodem - w samolocie po jednej podróży mogą być do wyrzucenia, chociaż są wyjątki - kuzynka kupiła walizkę materiałową Puccini i lata z nią już kilka latuśmiech
    Pozdrawiam
Czas wolny, o turystyce i sporcie - dyskusje na forum