Favore.plForumCzas wolny, o turystyce i sporcie

Jak wybrać dobrą walizkę na kółkach?, strona 4

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak wybrać dobrą walizkę na kółkach?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • wielkadama1 19 lip 2012, 11:17
    Ja mam taką a w sumię to będę dopiero miala bo wczoraj zamówilam. Napiszę jak się spisała bo za tydzień lecę na wakację.
  • faworytowy 8 sie 2012, 14:47
    Niestety tego się nie przewidzi,dopiero jaki towar kupiliśmy wychodzi podczas jego używania.Ważne żeby była solidnie wykonana, bo walizki w podróży wiele przechodzą. Zwróć uwagę zwłaszcza na kółka, bo ja już byłem świadkiem, jak jedno komuś odpadło i miał potem problem, bo ani takiej walizy nieść, ani ciągnąć. No i przydatne są dodatkowe kieszenie w klapie. I nie ważne czy sztywną czy miękką, to w praktyce nie ma to większego znaczenia, natomiast ważne, żeby nie była za ciężka.
  • GaPa 9 sie 2012, 12:50
    na lotnisku to nawet i najporzadniejsza walizke sa w stanie rozwalic, normalnie masakra.
    moim zdaniem najlepsze sa takie plastikowe, z kolkami w kazda strone, tylko ze wazy ona sporo
  • faworytowy 31 sie 2012, 11:09
    Plastykowe może i dobre,ale najlepsze bo nie takie ciężkie są z grubego materiału,a w przypadku lotu drogą powietrzną - wiadomo waga jest ograniczona - walizka z grubszego materiału i usztywniona jest najlepsza, a i do brzydkich nie należy,kółeczek też jej nie brakuje. przymrużenie oka
  • ciechanka11 25 wrz 2012, 14:16
    GaPa napisał:na lotnisku to nawet i najporzadniejsza walizke sa w stanie rozwalic, normalnie masakra.
    Masz rację. Kiedyś widziałam jak wygląda "pakowanie" bagaży do luków samolotu, a raczej wrzucanie ich do środka przymrużenie oka Pod tym względem dobrze sprawdzają się torby Hi-Tec. Oni tak normalnie robią plecaki turystyczne, więc ich torby też są porządne. Z doświadczenia mogę polecić ten model
  • karolwu 25 wrz 2012, 19:31
    Podczas zakupu walizki należy wziąć pod uwagę kilka rzeczy.
    Po pierwsze jej wagę, kiedy lecimy w podróż samolotem mamy ograniczone możliwości dotyczące wagi naszego bagażu i nikogo nie interesuje,że bagaż bez walizki waży tyle ile powinien.
    Po drugie niby nic ale przekonałem się, że walizki na 4 kołach są dużo wygodniejsze w prowadzeniu od tych 2-kołowych.
    Po trzecie materiał z jakich walizki są wykonane, chociaż patrząc na moment załadunku do luku bagażowego i wyładowywania to nie wiem czy to coś pomoże. W każdym razie walizki Titan wspomniane już wcześniej polecam. Chociaż szczerze mówiąc to nie ma reguły, zależy jak walizką rzucą podczas za i wyładunku.
    I na koniec, po sezonie można kupić walizki w przystępnych cenach na wszechobecnych promocjach.
  • szuwarka83 2 maj 2014, 12:21
    Ja mam taką Wózek średni Roncato UNO ZIP ART. Marylin. Fajna, stylowa, wytrzymała i lekka uśmiech
  • 2 maj 2014, 16:16
    Ja polecam jednak plecaki, z walizkami na kółkach są wieczne problemy: a to śnieg, a to schody itp. Plecaki nie sprawiają tyle problemów.
  • Dama29 22 maj 2014, 9:22
    Ja mogę polecić sklep www.e-walizki.pl ostatnio kupiłam tam walizkę Samsonite i dostałam dodatkowe 2 lata gwarancji. Teraz się przymierzam do kupna plecaka, zastanawiam się nad marką Herschel, mają piękne wzory, a na e-walizkach jest ich dość spory wybór, jak na polskę
  • Hasalka 2 cze 2014, 11:08
    ile gustow tyle walizek uśmiech Ma odpowiadac Tobie i byc w sumie klasyczna - wyobraz sobie,ze wyjezdzasz na wyjazd firmowy albo delgacje z walizka w serca czy motylki...wielki uśmiechwielki uśmiechwielki uśmiech
    cos tego typu, w stonowanym kolorze - zawsze sie sprawdza
    [url=http://...]link
    http://www.skapiec.pl/site/cat/2561/comp/8658410[/url] - mysle,ze taki unisex to jest ! uśmiech
Czas wolny, o turystyce i sporcie - dyskusje na forum