Ogryzka napisał:Z korzystnych opcji na jakie trafiłam są fundusze Compensy. Ostatnio zaczełam się nimi interesować i chyba się zdecyduję, chociaż muszę jeszcze o nich poczytać.
W Compensie można nabyć jednostki ubezpieczeniowych funduszy kapitałowych w ramach ubezpieczenia na życie.
Konstrukcja ubezpieczenia z funduszem kapitałowym pozwala na dostosowanie strategii inwestycyjnej do indywidualnych potrzeb i preferencji. W naszej ofercie znajdziesz cztery różne grupy ubezpieczeniowych funduszy kapitałowych – od bardziej bezpiecznych, z gwarantowanym zyskiem, po bardziej ryzykowne, ale jednocześnie dające szansę na osiągnięcie wyższej stopy zwrotu.
Decyzje należy rozpatrywać w długiej perspektywie czasu. Sugerujemy regularną kontrolę tego, jak kształtuje się wycena wybranych ubezpieczeniowych funduszy kapitałowych. W każdej chwili można złożyć polecenie konwersji jednostek czyli przeniesienia środków z jednego funduszu na inny.Wystarczy wskazać te fundusze kapitałowe, których jednostki należy umorzyć, oraz te, na które należy przenieść swoje oszczędności.
Zachęcamy do kontaktu z naszym Agentem, który w profesjonalny sposób porozmawia o potrzebach ubezpieczeniowych oraz przedstawi ofertę dopasowaną do indywidualnych wymagań. Dane adresowe do naszych Agentów dostępne są na stronie: http://www.compensa.pl/siec-sprzedazy/tabid/64/Default.aspx
W razie dodatkowych pytań jestem do dyspozycji.
Pozdrawiam,
Online Ekspert Compensa