Z badań wynika jednak, że 99,2 % cv ląduje w koszu, pozostając bez odpowiedzi i instalując w ich nadawcach poczucie odrzucenia.
Dzieje się tak z dwóch powodów:
1. Wiele osób wysyła swoje dokumenty korzystając z gotowych wzorów. 2. Wiele dokumentów wciąż niedopasowanych jest do wymogów firmy i stanowiska pracy.
Jeśli chcesz zostać zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną musisz wiedzieć, że każde Twoje cv, musi pasować do konkretnej oferty pracy. Ignorowanie tego faktu, to jeden z głównych powodów dlaczego tak wielu ludzi, którzy korzystają z gotowych wzorów, lub płacą firmom za przygotowanie swojego cv i wysyłają je później do wielu firm w dalszym ciągu bezskutecznie poszukuje dzisiaj pracy.
Jeśli chcesz spojrzeć na proces tworzenia i oceny CV oczyma rekrutera i dowiedzieć się co jest dla niego najważniejsze. Jeśli chcesz wiedzieć co robią ludzie, których cv pozytywnie przechodzi przez sito rekruterów i zostają zaproszeni na rozmowę kwalifikacyjną to zapraszam Ciebie na darmowe szkolenie online na żywo: 99,2 % CV Ląduje w Koszu - Co Musisz Wiedzieć, aby Napisać Dobre CV?, które odbędzie się już 19.04.2011 r w godzinach 20.00 – 21.00.
Podczas tego szkolenia online na żywo będziemy odkrywali krok po kroku skuteczne zasady pisania cv, które przybliżą Ciebie do rozmowy kwalifikacyjnej.
Nie każdy jest na tyle ogarnięty, aby napisać dobre CV, nawet mając do dyspozycji pomocne wskazówki. Dlatego czasem warto skorzystać z CV na zamówienie, jak ja zrobiłam (chyba właśnie się przyznałam, że jestem nieogarnięta ).
Myślę, że napisanie CV wcale nie jest taką trudna sprawą. W Internecie można znaleźć różne kreatory, gdzie wystarczy wkleić zdjęcie i uzupełnić luki. O to przykład.
Mnie już kilka razy wytykano blędy w cv, zobaczcie to - https://interviewme.pl/cv-na-zamowienie-cv-na-zlecenie Akurat to ma sens, bo zamawia się raz i jest gotowy wzór. Szczególnie polecam cv w pdf - to wygląda profesjonalnie, estetycznie i tak jak wyglądać powinno. Dla wielu typów działalności wysyłanie cv w docu to na prawdę już całkowita ostateczność!
ja swoje cv robiłem w generatorze i wyszło bardzo dobrze. ogolnie polega to na tym, ze jest gotowy szablon i calosc wypelnia sie spersonalizowanymi danymi. sam pewnie w zyciu bym takiego nie zrobil