Masa napisał:aniolek_diabelek napisał:Jeśli nosimy się z myślą wzięcia kredytu gotówkowego to w pierwszej kolejności powinniśmy sprawdzić oferty kilku banków, nie bazować tylko na jednym. Możemy pójść do banku osobiście i poprosić o przedstawienie oferty albo spróbować pójść na skróty i skorzystać z porównywarek kredytowych co pozwala nam szybciej i łatwiej prześledzić oferty wszystkich banków na rynku. Oszczędzamy w ten sposób dużo czasu, a on jest przecież najcenniejszy.
Żadna porównywarka nie porówna Ci rzetelnie kredytów z uwzględnieniem pełnej twojej sytuacji na dany moment. Pomiędzy porównywarkę i chodzenie po bankach, postawiłbym opcję jaką jest doradca kredytowy, który na podstawie wywiadu porówna różne oferty, różnych banków i przedstawi najkorzystniejsze opcje. Masz tym samym i oferty i oszczędność na czasie.
Zgadzam się w 100%. Porównywarka to sucha kalkulacja, bez uwzględnienia wielu kluczowych czynników mających wpływ na faktyczną ratę, w tym faktycznej sytuacji życiowej (rodzaj dochodu, stan cywilny, ilość dzieci na utrzymaniu itp.). Po przeczytaniu tego wątku znalazłam niezależne doradztwo kredytowe z Poznania i jestem bardzo zadowolona. Kredyt na 75 tys. rozłożony na 10 lat, niskie oprocentowanie 4,9%, spłacone 2 inne kredyty, które miałam do tej pory. Różnica w racie pomiędzy porównywarką www a realną ratą załatwioną przez doradcę? 120 zł miesięcznie mniej na mojej umowie. Co sprawdzałam szukając takiego doradztwa w Internecie?
- ile lat już działają?
- ile mają biur w województwie/kraju?
- czy są faktycznie niezależni?
Mój wybór padł na . Doradcy widać, że doświadczeni (działają od 10 lat), wiedzą co mówią, biuro na Głogowskiej, w którym byłam jest przy głównej ulicy Poznania z wejściem od ulicy, a nie ukrywają się gdzieś przy ul. x w klatce C na piętrze 8 w pokoju abc jak niektóre biura. Niestety ta firma działa tylko przez swoje 4 biura w Wielkopolsce...
![płacz](/images/icons/emoticons/cry.png)
a szkoda...