Grazynka1975 napisał:jak na 10 czy 12 stron drobnym druczkiem skoro na stronie loterii pusty sms jest regulamin i wcale nie jest taki długi. Poza tym chyba dobrze, ze został skrupulatnie opracowany i wszystko jest szczegółowo opisane. Moim zdaniem jest czytelny i przejrzysty.Jak ktos nie ma dostepu do internetu ,to jak ma przeczytac ten regulamin ? Dostęp do reklamy ma każdy ,ale do internetu już nie ,i chyba sobie nie wyobrażasz ze ktos bedzie jechał do Warszawy żeby przeczytac ten dokument ? Jezeli dla ciebie ktoś kto wysyła sms o treści" Pieniądze otrzymasz na 100% " lub ,"Żartujesz sobie ? Nagroda została przyznana specjalnie dla ciebie" , nie jest oszustem to o czym my tutaj rozmawiamy ?. Żałosne jest to ,że taki szwindel firmuje taka osoba jak Hajzer
bogdanlepik napisał:Też zostałem oszukany wielokrotnie i jest to przestępstwo przeciwko mieniu zgodnie z Art.286. Kodeksu Karnego cytuję:'' Kto, w celu osiagnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania , podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.''
Trzeba udać się na Policję i zglosić przestępstwo , ponieważ nikt z nas nie otrzymał regulaminu i nie można go znależć nigdzie .
Ja osobiście zgłaszam przestępstwo na Policję w poniedzialek po Nowym Roku .
Przypominam , że trzeba okazać wszystkie smsy przychdzące i swoje odpowiedzi .
Szczęśliwego Nowego Roku . Bogdan Smoleń
WITAM serdecznie ! Gratulacje ! Popieram bardzo pana postanowienie ,ja rowniez postanowilam zglosic na policje ale dopiero jak wroce do kraju. Mialabym prosbe o poinformowaniu mnie co pan zalatwil w tej sprawie z gory bardzo dziekuje