-
Jak to mówią, najlepiej inwestować w siebie :-)
Co mi po zyskach, jeśli w każdej chwili może mi się przytrafić jakieś nieszczęście. Wydaje mi się że dobrym rozwiązaniem są pakiety ubezpieczeniowo-inwestycyjne.
-
-
Ja bym inwestowal w zloto, pewny zysk, co prawda nie taki duzy jak pzry innych inwestycjach, ale mam pewnosc ze to stala o dlugoterminowa inwestycja, zabezpieczajaca kapital. Zastanawiam sie tylko jaki przy tym jest PIT ulgi chyba od inwestycji w metale szlachetne nie ma, wiec trzeba bedzie wypalniach chyba jakies dodatkowe papiery przy zeznaniu podatkowym.
-
Ze złotem tez trzeba uważać, komu powierza się pieniądze. Jak ktoś nie ma pojęcia o inwestowaniu, a chce w jakieś sposób pomnożyć oszczędności, powinien poszukać zaufanego inwestora z doświadczeniem.
-
W każdym przypadku należy kierować się rozsądkiem a nie obietnicami ogromnych i szybkich zysków. Ja nie należę do osób które lubią ryzykować zwłaszcza jeśli chodzi o pieniądze, więc szukam rozwiązań bezpiecznych, które nie tylko pozwalają mi oszczędzać, ale i dają mi jakąś ochronę, np. szybka wypłata w razie wypadku.
-
Taki pakiet jest dość opłacalny, czyli polisa na życie połączona z funduszem inwestycyjnym. Masz zarówno zabezpieczenie, jak i możliwość odkładania środków na inne cele.
-
-
Obecnie warto też inwestować w kruszce, ponieważ nie tracą one na wartości tak jak pieniądz papierowy. Zobaczcie - złoto inwestycyjne.
-
Ja się aż tak na inwestycjach nie znam, więc wolałabym pieniądze powierzyć firmie, która ma w tym zakresie długoletnie doświadczenie no i oczywiście dobre wyniki. Przy inwestowaniu w kruszce czy nieruchomości trzeba mieć sporo gotówki.
-
Najbezpieczniejszą formą inwestycji zawsze będzie nieruchomość. Jaka? To już zależy od kapitału. Doskonały przykład Hala za kilka milionów złotych, ale przy tej wycenie na 100% przyniesie ona zyski. Kwestia wyczekania na okazję sprzedażową i zagospodarowania powierzchni.
-
witam
ponoć ten rok ma byc rokiem dolara takie sa prognozy wiec jeden z banków ma dobra opcje bezpiecznego ulokowania kapitalu z inwestycja roczna w USD z zyskiem ok 8-12%
-
Sama pewnie zainwestowałabym w nieruchomości, jak moja znajoma, która ma ich aż 9, ale nie stać mnie nawet na jedną.
Odkładanie regularne małych kwot to opcja, która w długim terminie przyniesie zyski.