-
Jaki budżet potrzebny jest waszym zdaniem na marketing? Ile średnio miesięcznie/rocznie wydajecie na reklamę? Natknąłem się na artykuł, w którym napisane było, że średnie miesięczne wydatki firmy na marketing do kwoty do 160 zł . Co można osiągnąć za takie kwoty? Może ktoś z Was ma podobne budżety reklamowe - jak najlepiej je zainwestować?
Zapraszam do dyskusji.
-
-
Dodam jeszcze, że dane dotyczą firm z sektora small business, co może nieco zmieniać optykę spojrzenia na ten problem.
Ile warto przeznaczyć na reklamę swojej firmy? Uzależnić to jakoś od miesięcznego dochodu?
-
roponuję program do samodzielnego pozycjonowania
Adder8, nawet amator może sobie z nim poradzić, a skoro
można to po co płacić po kilkaset złotych za usługę jak
można samemu niewielkim nakładem pracy. Na
www.seoadder.info dostępna nawet pomoc techniczna.
Prosto i skutecznie można wypromowaś swoją stronę www
bez dużych nakładów na reklamę.
-
tania_s
6 lut 2012, 2:40 (ostatnio zmieniony przez autora 6 lut 2012, 2:49, w całości zmieniany 1 raz)
j
-
Ja też płacę cos około 150 zł
-
-
Wspomniana kwota 160zł (jako wydatki na marketing małej firmy) może tyczyć się np co miesięcznych kosztów związanych z pozycjonowaniem lub reklamami adwords.. Warto przyjrzeć się konkurencji i zobaczyć co "oni" robią i pod jakimi frazami się reklamują..
-
Kwoty około 150zł to faktycznie niewiele, a jeśli przynosi jakiekolwiek efekty, to raczej warto...
-
no wiecie trochę zależy od tego co się w tym internecie chce robić, ale taka cena 160 zł trochę niska jest. Ale jak już zacząć kampanię w sieci to myślę dobrze jest ruszyć z kopyta, social media, blog może jakieś pressy a to wszystko wesprzeć marketingiem szeptanym, jak jest ruch i dużo się dzieje większa szansa, że zostaniemy. Tylko trochę też trzeba uważać, jak się te działania planuje, bo jak się ktoś sam zacznie bawić w marketing w sieci może sobie większą krzywdę zrobić niż przynieść korzyści. Jak się już bawić w promocję firmy w Internecie najlepiej byłoby zlecić specjalistom jak tym z Advanced Art, grupa młodych zafascynowanych nowościami ludzi. No i koszty też nie są duże, ale nieco większe niż 160 zł.
-
A ja polecam reklamę w PKT. Ostatnio do swoich usług czyli reklamy w książkach dodali usługi takie jak: -tworzenie Fan Page na -pomagają w reklamie strony internetowej -tworzą bazę e-mailingową Czyli wszystko co jest potrzebne do reklamy w internecie link Szczegóły
-
Witam,
Osobiście uważam, że nie należy szukać oszczędności w reklamie, gdyż to właśnie ona ma się przyczynić do pozyskania nowych klientów, a co za tym idzie wzrostu dochodów firmy. Warto jednak znaleźć formę reklamy w internecie, która będzie przynosiła pozytywne rezultaty, a jednocześnie będzie w rozsądnej cenie. Dobrym rozwiązaniem jest w tym wypadku pozycjonowanie wrocław. Ceny są przystępne, a efekty zaskakująco dobre.
Pozdrawiam