Favore.plForumFirma, biuro, reklama

Reklama apteki internetowej, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Reklama apteki internetowej

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: Firma, biuro, reklama  1 2 z 2
  • malwina1234 29 lis 2011, 0:43
    sam sposób jest podobno bardzo dobry, ale ważniejsze są tutaj skutki... a i na nie podobno nie można narzekać, jednym słowem chyba się sprawdza to całe szeptanie przymrużenie oka
  • 500nowelalaustawy 29 lis 2011, 7:20
    I tu może być problem od 1 stycznia 2012. Ustawa refundacyjna zakazuje aptekom w tym internetowym jakiejkolwiek reklamy.
    Oznacza to, że nie można sobie wykupić banerów czy innych form promocji w sieci. Skoro tak, to jak poinformować klientów o aptece? Jak ich przyciągnąć.
    Można zorganizować konkurs, ale czy to będzie reklama? Inspektor farmaceutyczny może uznać, że tak i nałoży karę. Ale może nic nie robić. Na dzisiaj nie wiadomo jak to będzie wyglądać.
  • GazetaCodzienna 29 lis 2011, 9:28
    Można skorzystać z marketingu szeptanego, ale koszt takiej kampanii nie wrzucimy w koszty.
    Jak apteka jest rodzinna, to niestety raczej samemu trzeba zadbać o marketing lub zlecić go zaufanym osobom.
  • Smallbiznes 29 lis 2011, 12:18
    Pytanie kto bardziej dostanie w d... pacjent, apteka czy budżet państwa?

Pacjent - bo nie będzie wiedział gdzie kupować i za ile,
    apteka - bo straci klientów i nie da zarobić specom od SEO
    budżet państwa - bo ludzie zamkną biznes i nie będą płacić podatków.
  • donpedro5 7 maj 2012, 12:08
    500nowelalaustawy napisał:I tu może być problem od 1 stycznia 2012. Ustawa refundacyjna zakazuje aptekom w tym internetowym jakiejkolwiek reklamy.
    Oznacza to, że nie można sobie wykupić banerów czy innych form promocji w sieci. Skoro tak, to jak poinformować klientów o aptece? Jak ich przyciągnąć.
    Można zorganizować konkurs, ale czy to będzie reklama? Inspektor farmaceutyczny może uznać, że tak i nałoży karę. Ale może nic nie robić. Na dzisiaj nie wiadomo jak to będzie wyglądać.
    A w tej ustawie nie chodzi czasem tylko o promowanie się w samym Internecie ? Ja nadal dostaję co jakiś czas ulotki od jednej z aptek w moim mieście. Nawet promują się przez gazetki reklamowe (takie jak w hipermarketach).
  • 21 maj 2012, 15:01
    teraz prawie każda e-apteka, jeśli w ogóle inwestować w reklamę, to albo niech uderza w gazetki, albo używa technik marketingu szeptanego. Innej możliwości nie widzę, w sumie strasznie kijowo się teraz z tym porobiło… ;/
  • mkrawczykowski 22 maj 2012, 19:00
    A może zamiast uderzać w reklamę trzeba się wyjątkowo skupić na obecnych klientach? Czasami myślimy skąd tu wziąć nowych klientów, a tu się okazuje, że wystarczy dbać o obecnych, a oni sami z czasem nam przyprowadzą innych. Albo nawet w podziękowaniu za złożenie zamówienia wpisać dwa zdania z prośbą o polecanie Was innym. Na pewno jakiś efekt to da, a za darmochę...

Ja mam największy zarobek na stałych klientach i przyprowadzają mi zwykle kolejnych uśmiech Myślę, że u Was też to podziała uśmiech
  • julitta 29 cze 2012, 19:05
    udało mi się jeszcze przeprowadzić dzięki radom akcje promocyjną z wykorzystaniem marketingu szeptanego i poleconej tutaj firmy, jestem jak najbardziej zadowolona, aptek internetowych jest naprawdę bardzo dużo, a trzeba jakoś o sobie dać znać właśnie w internecie, bo tu szukamy klientów, dobre ceny, reklama i interes się kręci, mam sporo zadowolonych nowych klientów niedużym kosztem.
  • emgielka 6 maj 2013, 21:36
    Solidne dane to podstawa trafnych decyzji biznesowych. Analityka internetowa zapewnia niezbędne informacje, do podejmowania właściwych decyzji o inwestycjach online – czy to rozpoczęcie nowej kampanii promocyjnej, zmiany kopii strony, wprowadzenia nowych elementów, czy poprawy dokumentów pomocy.Analityka internetowa jest drogą do optymalizacji szeroko pojętej obecności firmy w Internecie. Dzięki analizie danych online można podejmować trafne decyzje.
  • zylek 21 cze 2013, 9:46
    Tutaj jest dosyć dobra apteka - szukajcie leków w sieci. W zasadzie wszystko można kupić znacznie taniej ;-)