Favore.plForumKomputery, Internet, telefony

Google+ kontra Facebook, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Google+ kontra Facebook

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • ArtDceco 2 lip 2011, 13:05
    Dla amatorów absurdalnych fotek i zdarzeń polecam portal wiocha.pl (taki demotywator z głupimi zdjęciami).
  • Eru 2 lip 2011, 16:31
    No ale jakby nie było to w końcu realna światowa alternatywa dla FB.
    FB jest tylko firmą jednoprofilową z jednym produktem.
    Google to multiportfolio.
    Ciekawe tylko jak to wpłynie na cenę akcji FB,
    które ma iść na giełdę w 2012 roku?
    Jak Google+ wypali, to Mark straci całkiem sporo.
  • WyGooglowany 2 lip 2011, 19:11
    Jest taki dodatek do Chroma Facebook Friend Exporter, który po adresach e-mail eksportuje kontakty z Facebooka do Google+
    Działa to tak, że rozszerzenie wyodrębnia dane dla każdego ze znajomych (adres e-mail, data urodzenia etc.) z Facebooka, a później konwertuje je do jednego wielkiego pliku danych, który następnie można przenieść do Gmaila.
  • WEBowy 2 lip 2011, 21:04
    Ciekawe jak długo plugin będzie działać? Facebook pewnie coś tam pozmienia i eksport nie będzie możliwy.
    Wcale by mnie to nie zdziwiło, jakby FB coś takie zblokował.
  • TRiTON 3 lip 2011, 0:45
    Natworzyło się tych portali społecznościowych, że nie wiadomo na którym być.
    Google może sobie pozwolić na takie zabawy bo ma tyle usług o których nawet nie słyszałem.
    Dla FB google+ to realne zagrożenie, ale mnie to nie obchodzi, to nie będę na żadnym z nich.
    Kiedyś byłem na nk.pl ale mi się przejadło.
  • Vatowiec 15 lip 2011, 10:30
    Na takich rzeczach to się nie znam, ale jedno wiem, że cały ten serwis Google+ to deska ratunkowa dla przeglądarki google, która przecież zarabia na reklamie kontekstowej.
    Jeśli ktoś szuka czegoś to obok wyników wyszukiwania w przeglądarce wyświetlają mu się reklamy.
    Tymczasem jeśli ktoś zamieszcza linka na facebooku to google nie ma do niego dostępu i nie opchać żadnej reklamy. I tu leży problem Googla, że facebook zabiera część ruchu w sieci.
  • DDR 15 lip 2011, 11:51
    Serwis wystartował 27 czerwca a już ma 10 mln użytkowników, nieźle. Tylko tak naprawdę jest tak samo skomplikowany jak FB i nie jest niczym innowacyjnym.
    Co najwyżej Google+ może popsuć debiut giełdowy FB, który ma odbyć się w 2012 roku. Wartość rynkowa szacowana jest na dzisiaj na 70 mld USD, ale FB traci użytkowników. Mark spóźnił się z upublicznieniem akcji, bo za długo chomikował udziały.
  • hekate 21 lip 2011, 12:46
    Trochę już staram się działać na google+. Jest on moim zdaniem zbyt podobny do facebooka. Jedynym rozszerzeniem jakie tam zauważyłam są te bardziej szczegółowe kręgi znajomych. No ale zobaczymy jak się rozwinie ten portal społecznościowy. Wydaje mi się, że może on być realnym zagrożeniem dla facebooka.
Komputery, Internet, telefony - dyskusje na forum