Favore.plForumKomputery, Internet, telefony

Killbill czyli jak zmniejszyć wydatki na komórkę

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Killbill czyli jak zmniejszyć wydatki na komórkę

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: Komputery, Internet, telefony 1 2 3 z 3  
  • HPek1020 15 kwi 2011, 8:50
    Jest taki serwis i aplikacja killbill, która pomaga zmniejszyć wydatki na połączenia komórkowe lub wybrać optymalną taryfę abonamentową czy nawet na kartę.
    Operatorzy pieklą się o to, tylko o co w tych chodzi. Czy to kolejne serwisu typu pobieraczek.pl. Tak sobie myślę, że skoro operatorzy komórkowi szczerzą zęby na killbill to jest on im wyjątkowo nie na rękę.
  • 4Alien 15 kwi 2011, 12:07
    Ale to chyba naturalne. Skoro są porównywarki ofert bankowych czy ubezpieczeniowych to wiadomo było, że prędzej czy później powstanie taka co prześwietli wydatki na komórkę.
  • DeepSpace 15 kwi 2011, 14:06
    W wynikach szczegółowych pre-paid (tych na kartę) widać kwotę doładowania i dodatki do taryfy, czyli co tam możemy zyskać. Kwota doładowania może być wyższa od kwoty miesięcznych wydatków, gdy doładowanie wystarcza na dłużej niż jeden miesiąc. Telefon użytkownika na kartę musi mieć ciągłość połączeń wychodzących.
  • Frazer30 15 kwi 2011, 16:24
    Nie korzystałem jeszcze z serwisu, ale z tego co się zorientowałem to usługa killbill wyświetla kwoty za miesiąc korzystania z telefonu przez użytkownika dla zestawów taryf, usług dodanych i promocji spośród ofert na abonament i na kartę.
    Jednym słowem w jednym miejscu mamy zestawienie najkorzystniejszej oferty 4 operatorów. Tylko na ile są to prawdziwe dane? Przecież te oferty promocyjne zmieniają się co miesiąc.
  • KeyDelete 15 kwi 2011, 19:24
    Polecam wszystkim zobaczenie filmu ze wczorajszej konferencji na temat tej usługi

http://www.youtube.com/watch?v=Hu7w8PeiKdQ

Wynika z tego, że koszt najtańszej oferty to 11 zł w Play i 54 zł w Plusie. Różnica wynosi aż 500% !!!. Ja bym chciał zobaczyć na tablicy z kredą jak oni to wyliczyli. Podobno jakieś algorytmy matematyczne to robią, ale mogliby zaprezentować to na przykładzie. Nie wiem co o tym sądzić.
  • BluRay 15 kwi 2011, 20:38
    Ale killbill to jest płatne porównanie. Na stronie killbill.pl czytam

"Do końca miesiąca będzie można skorzystać z nowej wersja usługi w promocyjnej cenie 1,90 zł brutto (1,5 zł netto dla Entellico) płatne przelewem lub 3,69 zł brutto (1,5 zł netto dla Entellico) płatne SMS-em. killbill w wersji podstawowej (wyniki tylko dla pre-paid lub post-paid) kosztuje nadal 1,30 zł brutto przelewem lub 2,46 zł brutto SMS-em."

Koszt w każdym razie mniejszy niż w tych naciąganych promocjach pusty SMS wielki uśmiech
  • Celeronek64 16 kwi 2011, 0:20
    No ale grafikę to mogli lepszą opracować. Ta jakoś z niczym mi się nie kojarzy

• DeusEX 16 kwi 2011, 1:37
    Z tego co zauważyłem nie ma porównania ofert operatorów wirtualnych! TUBIEDRONKA.pl koszt rozmowy to 25 groszy za minutę do wszystkich (poza PLAY) i są powiązani z ERA, i prawdopodobnie numer nie wygasa, w co wątpię, ale w regulaminie pewnie jest to dokładniej opisane.
  • Pol_Liberty 16 kwi 2011, 8:13
    Jakby ktoś nie zauważył, to porównywane są taryfy dla klientów indywidualnych i omija się biznesowych. Może w przyszłości przynajmniej częściowo to uzupełnią, bo wiadomo, że taryf biznesowych nie da się tak łatwo porównać w dużych firmach.
  • Andorek 16 kwi 2011, 11:47
    Widziałem spot na ich stronie. Wynika z niego, że ktoś płaci 160 zł za abonament a po optymalizacji taryfy mógłby płacić 40 zł. Roczne oszczędności to zatem (160-40zł)*12 = 1440 zł.
    Nieźle, gdybym na wszystkim tak oszczędzał to co 3 miesiące móglbym jeździć na wakacje.
    Nie rozumiem kilku rzeczy, a jedną z nich jest podawanie numeru telefonu? Po co im to?
1 2 3 z 3  
Komputery, Internet, telefony - dyskusje na forum