Favore.plForumKomputery, Internet, telefony

Killbill czyli jak zmniejszyć wydatki na komórkę, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Killbill czyli jak zmniejszyć wydatki na komórkę

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • AMD64 16 kwi 2011, 14:26
    No właśnie to jest problem bo trzeba im podać dane logowania do konta operatora, a to są dane chronione.
    Osobiście wolę sam porównać taryfy i wybrać najlepszą. Podawanie hasła do konta może być niebezpieczne. Różne rzeczy mogą się potem z tymi informacjami stać. Prosta zasada im mniej danych podaje się tym tym lepiej dla ciebie.
  • HyperTrading 16 kwi 2011, 15:43
    W sieci jest też tanie-gadanie.net ale chyba mniej promowane i strona wygląda jakoś ubogo.
  • DDR 16 kwi 2011, 19:04
    Podaje się hasło logowania do konta u operatora skąd killbill ściąga aktualne dane na temat naszej obecnej usługi i porównuje ją z innymi. Bo gdyby można to było zrobić ręcznie to byłoby by lepiej i bezpieczniej.
    Sam mam wątpliwości czy podawać takie dane, bo nie mam wpływu na to co dalej z nimi zrobią.
  • InfernoO 16 kwi 2011, 20:46
    Jeżeli chodzi o ofertę pre-paid to po skorzystaniu z takiej porównywarki można zmienić hasło do serwisu i wtedy nikt już oprócz ciebie się tam nie zaloguje.
    Gorzej jest w przypadku hasła w umowach na abonament. Być może da radę takie hasło się zmienić w serwisie operatora, ale równie dobrze być może bedzie trzeba pójść do salonu i tam wyrobić sobie nowe hasło.
  • Harrpon 17 kwi 2011, 0:22
    A na początku to wszystko nazywało się blupill coś jak nawiązanie do Matrixa gdzie Morfeusz dał Neo do wyboru niebieską i czerwoną pigułkę. Ale killbill lepiej pasuje to bo to oznacza "zabij rachunek".
    Nie korzystałem z tego i nie wiem czy skorzystam. mam telefon na kartę w Orange, a tam masę kasy na koncie, bo doładowuję i to mi się odkłada. A że nie dzwonię dużo to tak mi konto pęcznieje. To rozmów używam Skype - większość moim znajomych go ma.
    Tak więc na razie killbill i inne tego typu są mi nieprzydatne.
  • Scann 17 kwi 2011, 1:16
    Choć usługa ledwo wystartowała to pojawiły się negatywne opinie na jej temat. Może piszą je pracownicy operatorów wkurzeni na to, że nagle pojawił się ktoś z czymś co prześwietla ich do cna.

Np. jeden z komentarzy
    Wysyłasz swoje dane do systemu, płacisz parę złotych za rzekomo skomplikowany system obliczeń aby dowiedzieć się, że np w Play dostaniesz za za 16 zł tyle samo usług co w Orange za 360. Bzdury totalne.

Ale to nowość więc poczekajmy na rozwój projektu. jak się nie sprawdzi to upadnie. Wtedy dowiemy się czy to rewelacja czy kit.
  • HPek1020 17 kwi 2011, 9:14
    Usługa może jest nowa, ale nie tak bardzo. Pierwszy raz usłyszałem o tym projekcie w zeszłym roku. Wtedy to się inaczej nazywało. Pytam się o to bo w sieci nie mogę znaleźć żadnych konkretów czy ludzie z tego korzystają czy nie i jak to działa. Same ogólniki i zachwalanie pod niebiosa. Ale są jakieś teksty reklamowe, a te zawsze zachwalają wszystko.
  • OpenUser 17 kwi 2011, 10:28
    Dla firm ta oferta czy usługa jest zupełnie nieprzydatna. Przy 10czy 20 telefonach obowiązują indywidualne stawki abonamentowe objęte tajemnicą handlową nikt nie wie co i jak. W Polsce więcej ludzi korzysta z pre-paid niż z abonamentu. I co prawda łatwiej zmienić kartę SIM w telefonie bez Simlocka to i tak mało osób zmienia operatora. Tu też są równe promocje związane ze stażem, a tych zdaje się killbill nie uwzględnia.
  • Harrpon 17 kwi 2011, 10:46
    Kiedyś w Orange za doładowanie 50 złotowe dostałem ekstra 100 zł. I pewnie takich promocji kilbill nie ujmie.
  • FinansowyKrawiec 17 kwi 2011, 12:28
    Dobrze, że coś takiego jest. Najbardziej z tego piekli się Orange i coś musi być na rzeczy. Streżyńska, prezes UKE, też jest za tą usługą. Być może pierwsza wersja jest niedopracowana i czasem pokazuje absurdy, ale w miarę upływu czasu zostanie to poprawione.
Komputery, Internet, telefony - dyskusje na forum