Zamienniki są spoko, sam z nich korzystam. Często jest zresztą tak, że kupujesz drukarkę za 100zł, a tusz kosztuje tyle, że bardziej opłaca się wymienić całą drukarkę. W dodatku producenci stosują też chipy, które liczą ilość wydrukowanych kartek i nawet jeśli tusz jeszcze jest, to otrzymujesz informację, że go nie ma. Biznes się kręci.
sama właśnie myślałam kiedyś czy nie lepiej kupić nową drukarkę niż wydawać znów na zestaw oryginałów. Na szczęście są zamienniki i tym się można ratować
szukałam opinii o tych active jet na innych forach i są pozytywne, ludzie polecają, znalazłam nawet jakiś ranking tuszy i dobrze wypadli, mam zamiar zamówić czarny i kolorowe
zamienniki przetestowane i świetnie zdają egzamin, jak sobie przypomnę ile ostatnio zapłaciłam za oryginalny czarny (81 zł z przesyłką) a ile taniej kupiłam zamiennik to aż chce się człowiek popukać w głowę po co tyle kasy wydawać bez sensu
może to zależy od zamienników? Ja też używam (active jet) i wg mnie jakość jest porównywalna do oryginałów i mam nawet wrażenie, że są bardziej wydajne