Favore.plForumO rozrywce, imprezach i sztuce

Ciekawa książka na urlop, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Ciekawa książka na urlop

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • ebonitex 29 lip 2010, 6:46
    Mój faworyt, to "Kod Leonarda da Vinci" Dana Browna. Jeśli ktoś jeszcze nie czytał, to na pewno warto! Dobre na urlop, bo strasznie wciąga. Pamiętam, jak ja dostałem tą książkę, zacząłem czytać krótko przed sesją. Niestety skończyło się na tym, że kilka dni zamiast na nauce spędziłem na czytaniu... przymrużenie oka
  • bulka_paryska 29 lip 2010, 7:36
    Ja polecam wszystkim książki Michela Houellebecq'a!!!
    Uważam, że idealnie opisuje stan dzisiejszego człowieka - europejczyka. Najbardziej mi się podobała "Możliwość wyspy", ale polecam wszystkie jego książki. Do tego uważam, że to naprawdę dobra literatura. Osobiście czytałam w oryginale i po Polsku, uważam, że tłumaczenie jest bardzo dobre.
    Może nie jest to typowo literatura lekka na beztroskie wakacje, ale uważam, że warto przeczytać.
  • czaczacza 29 lip 2010, 11:17
    A ja wolę lekkie książki język Uwielbiam Grocholę, zawsze podnosi mnie na duchu, bawi do łez i daje dużooo przyjemności uśmiech
  • Gringo07 29 lip 2010, 13:35
    Ja polecam Sapkowskiego! Dla wszystkich którzy lubią fantastykę to klasyka przymrużenie oka Dla tych, którzy jeszcze nie próbowali polecam!!!
  • pietoslaw 29 lip 2010, 13:59
    Ja zawsze na wakacjach czytam książki Roberta Ludluma. Na co dzień czytam bardzo wiele książek historycznych, taką mam pracę. A w wakacje robię sobie totalny relaks i raczę się tego typu literaturą uśmiech
  • cytrynowa 29 lip 2010, 14:24
    MI się bardzo podobała książka Joanne Harris "Czekolada", która była też świetnie zekranizowana. Pozycja raczej dla kobiet, ale zachęcam gorąco wszystkich którzy mają ochotę poczytać historię zabawną, wzruszającą i pełną uroku!
  • anka70 29 lip 2010, 15:46
    Ja jestem wielbicielką polskiej literatury.
    Do moich faworytów należą: Jerzy Pilch - jego książki są genialnie napisane! Warto przeczytać wszystko tego autora jeśli ktoś ma ochotę na dobrą literaturę z nutką ironii.
    Polecam także młodego pisarza Wojciecha Kuczoka. "Gnój" nie należy raczej do lekkich książek, ale daje do myślenia.
  • jagiurka 29 lip 2010, 16:24
    anka70 napisał:Ja jestem wielbicielką polskiej literatury.
    Do moich faworytów należą: Jerzy Pilch - jego książki są genialnie napisane! Warto przeczytać wszystko tego autora jeśli ktoś ma ochotę na dobrą literaturę z nutką ironii.
    Polecam także młodego pisarza Wojciecha Kuczoka. "Gnój" nie należy raczej do lekkich książek, ale daje do myślenia.
    Pilcha też polecam!!! Myślę, że na wakacje najlepsze "Miasto utrapienia" Ja czytałam w zeszłym roku uśmiech
  • biwo 29 lip 2010, 18:46
    Ja dodam moja ulubioną książkę - "Władca much" Williama Goldinga. Dla każdego, kto lubi książki dające do myślenia.
  • golebica 29 lip 2010, 20:26
    Ja mogłabym wyliczać dobre książki bez liku, prowadzę księgarnię, więc jestem w temacie przymrużenie oka
    Ale prawda jest taka, że wszystko zależy kto co lubi... Wiadomo, że Sapkowski jest świetny, ale nie każdy zakocha się w fantastyce. Inni wolą Kapuścińskiego czy Cejrowskiego (osobiście uważam, że to świetni autorzy książek na urlop, zwłaszcza dla tych, którzy nie mają możliwości wyjechać daleko - ta literatura naprawdę sprawi, że poczujemy się jak na wakacjach, gdziekolwiek będziemy przymrużenie oka. A dla kobiet jest też masa relaksujących i pełnych uroku i ciepła książek, takich autorek jak Katarzyna Grochola czy Małgorzata Kalicińska.
    Polecam przed urlopem wybrać się do księgarni i zapytać sprzedawcę, co poleca. Na pewno jak określicie swoje preferencje trafi w wasze gusta i będziecie zadowoleni przymrużenie oka
O rozrywce, imprezach i sztuce - dyskusje na forum