jan_dobrarada napisał:Dla mnie to bzdura - komunia wystawna jak wesele, a dziecko czeka tylko na prezenty. Nie lepiej wyprawić huczne urodziny, a komunię przyjąć jak należy i świętować przede wszystkim w kościele?Łatwo powiedzieć, jak się nie ma małego dziecka... A jak potem wytłumaczyć, że inne dzieci rozmawiały o przyjęciu i prezentach? Wystarczy, że ktoś się wyłamie i zamiast alby pójdzie w strojnej sukience i już się zaczynają pytania i żale... Poza tym nic dziwnego, że jak się ma małe mieszkanie to robi się przyjęcie w lokalu. I nie ma nic złego w dużo wcześniejszej rezerwacji, przecież co roku do komunii przystępuje wiele dzieci i wiadomo, że trzeba rozejrzeć się za lokalem dużo wcześniej.
hultajka napisał:Moja siostra robiła w zeszłym roku przyjęcie komunijne w małej pizzerii niedaleko domu. Lokal wyglądał bardzo niepozornie, a okazało się, że mieli bardzo dobrą kuchnię i wszystko wyszło świetnie. Z tego co wiem, to za zestaw typu obiad + deser zmieściła się w kwocie 1000 zł. Najlepiej poszukać ofert w internecie lokali w pobliżu kościoła i porównać.Szczerze mówiąc to pizzeria nie przyszła by mi do głowy... Mieli standardowe obiady, czy była pizza