klaudyna1 napisał:Ja mam duże mieszkanie, ale i tak będę szukać lokalu. Nie chce mi się bawić w te całe przygotowania, a potem sprzątać. I tak trzeba kupić jedzenie, więc oszczędność wyjdzie pewnie niewielka. Koło mojego kościoła to tylko takie typowe lokale - stołówko/bary, więc jednak będę szukać czegoś dalej. Myślałam o jakiejś ładnej restauracji.Jeśli masz duże mieszkanie to zawsze możesz zamówić katering i strawa jedzenia zupełnie i odpada. A po przyjęciu wynajmujesz ekipę sprzątającą i masz mieszkanie wysprzątane na błysk, bez problemu.
anna49 napisał:Jeśli masz duże mieszkanie to zawsze możesz zamówić katering i strawa jedzenia zupełnie i odpada. A po przyjęciu wynajmujesz ekipę sprzątającą i masz mieszkanie wysprzątane na błysk, bez problemu.Wolę wynająć salę, już dałam zlecenie na favore i czekam na oferty. Jak nie przyjdzie nic ciekawego, to będę szukać na własną rękę, może w jakimś hotelu?
henrietta napisał:Moje dziecko też ma w przyszłym roku komunię, ale jeszcze nie wyznaczono dokładnej daty. Z tego co piszecie, to nie będę miała za dużych szans na wynajęcie fajnego lokalu... Szkoda, bo nie mam za bardzo ani warunków w domu, ani wielkiej kasy...Nie łam się, zaraz wszystkich lokali nie wynajmą i na pewno coś znajdziesz Poza tym raczej wszyscy rodzice z twojej parafii są w takiej samej sytuacji... W razie czego zrobisz przyjęcie w domu, takie na jakie Cię stać. Naprawdę nie ma w tym nic złego!!!