Favore.plForumO urodzie, zdrowiu i modzie

Czy masaż może odchudzić?, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Czy masaż może odchudzić?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Trix74 22 mar 2011, 16:01
    U mnie siniaki to był standard i po każdym seansie byłam lekko obolałauśmiech Takim delikatnym masowaniem to można kogoś zrelaksować, ale nie odchudzić!
  • r11 22 mar 2011, 17:19
    Dokładnie. Ja też regularnie miałam siniaki, ale opłaciło sie, bo po 10 masażach musiałam zmienić ubrania na rozmiar mniejszeuśmiech
  • 30m1n1k4 22 mar 2011, 20:49
    Ja też od profesjonalnego masażysty usłyszałam, że przy samym masażu nie ma w ogóle co liczyć na utratę wagi. Podstawa to dieta i ruch! Można sotsować masaż dla poprawy samopoczucia albo jędrności skóry, ale to też nie nastąpi bez diety i ruchu. Więc nazywanie tego masażem odchudzającym jest sporym nadużyciem.
  • birata 22 mar 2011, 23:04
    Trix74 napisał:U mnie siniaki to był standard i po każdym seansie byłam lekko obolałauśmiech Takim delikatnym masowaniem to można kogoś zrelaksować, ale nie odchudzić!
    Jeśli ktoś robi taki masaż delikatnie to raczej nie ma co się z nim więcej umawiać. JA kiedys miałam 12 masazy modelujących, na początku faktycznie pojawiły sie siniaki i ból był dośc spory, ale po takiej serii ubyło mi 8cm w brzuchu A nie byłam na rygorystycznej diecie, zrezygnowałam tylko ze słodyczy. Więc nie mówcie, że nie działa, dopóki nie spróbujecie. Ale efekty zależą od dobrej techniki. Głaskaniem nic tu się nie osiągnie.
  • PannaDziewanna 22 mar 2011, 23:38
    Czytałam też właśnie, że to musi boleć, bo trzeba ugniatać ciało bardzo intensywnie... a mam w związku z tym pewne wątpliwości: czy mozna takim masażem uszkodzić jakies narządy wewnętrzne? Bo przecieżjak się tak na brzuch naciska, to coś może się naruszyć prawda?
  • birata 23 mar 2011, 1:17
    To ważne, żeby mieć w czasie trwania masażu napięte mięśnie. Bez tego chyba faktycznie mogłoby się coś stać, sądząc po sile nacisku, ale ja bylam caly czas pilnowana i pzypominał mi o tym, bo mięśnie brzucha były napięte.
  • WitoldEs 23 mar 2011, 7:42
    Nie wydaje mi się żeby byl taki mechanizm, który spowoduje, że od masażu ubędzie tkanki tłuszczowej. Co najwyżej zmniejsza się obrzęk, organizm wydala zbędną wodę, bo zwiększa się przepływ chłonki. A od tego może ubyć nawet kilka kilogramów.
  • Gaik 23 mar 2011, 11:17
    Ja się zdecydowałam na serię takich masaży modelujących, bo zawodziły wszystki inne metody wyszczuplenia ud. A miałam nieproporcjonalnie grube uda, w przeciwieństwie do reszty ciała. Musze przyznać, że masaże dały świetny rezultat, obód ud zmniejszył się po ok 7cm! Ale bolało jak diabli. Przez cały czas trwania takiego seansu miałam lzy w oczachuśmiech
  • Eli2010 23 mar 2011, 11:35
    Na pewno masaż nie zastąpi zdrowego odzywiania i ćwiczeń, ale może pomóc w modelowaniu sylwetki.
  • Tessa56 23 mar 2011, 13:22
    Kiedyś chodziłam na masaż odchudzający metodą klasyczną i pamiętam, że ból był spory. Niedawno koleżanka polecała mi jakiegoś faceta, który stosuje opracowaną przez siebie metodę masażu akupunkturowo-limfatycznego. Ponoć efekty rewelacyjne, ona widziała różnicę po 1 masażu.
O urodzie, zdrowiu i modzie - dyskusje na forum