Jestem masażystą i wiem że masaż jest bardzo pomocny w zrzucaniu kilogramów. Oczywiście sam nie wystarcza i nie zdziała cudów. Jednak przy kilku ograniczeniach i zmianach + masaż (szczególnie izometryczny) potrafi zdziałać bardzo wiele a efekty mierzy się w centymetrach.
Również uważam, że masaże mogą być pomocne podczas odchudzania. W warszawskim IQ MediSPA można sobie zrobić skuteczny masaż Thalgomince LC24, który oprócz tego, że odchudza to również ujędrnia. Moim zdaniem to może być świetne uzupełnienie diet oraz treningu.
Masaż może wspomóc pewne procesy, ale nie przesadzajmy. O nadwadze musimy wiedzieć troszkę więcej poczytajcie. Po masażach co nie którzy klienci, przybierają na wadze, i tak bywa...
ja swoja diet ewzmacniam masażami z bańki chińskiej poczatkowo robiłam sobie je sama ale efekt był nie wielki az któregos razu zgadałam sie z moim dietetykiem i mi polecił masażystę i efekt jest porażający to naprawde działa ale strasznie boli nie jest to relaksacyjny masaz ale warto chdze do pana rafała z halsy
Oczywiście, że tak! Zwłaszcza jeśli robiony jest regularnie. Warto od czasu do czasu zasponsorowac sobie wizytę w spa z jakimiś fajnymi antycellulitowymi masażami. Byłam na takich w Głęboczku i było meeega przyjemnie, do tego relaksująco i skóra po tym zabiegu była fajnie napięta jeszcze przez długi czas. Masaże pobudzają krążenie w całym ciele, dzięki temu lepiej spala się tłuszcz.
to zawsze jakaś alternatywa dla diet i ćwiczeń na które nie mam sił ani chęci ale niestety te masaże kosztują, nie ma innej metody na schudnięcie? bez wydawania pieniędzy i męczenia się?
Dziewczyny! Taki masaż to może Wam najwyżej odchudzić portfele Jedyne, co oprócz diety i ćwiczeń może nam pomóc to kosmetyki, Uroda naszego tłuszczyku jest taka, że odpowiednie kremy potrafią znacznie wspomóc odchudzanie.
A ja znam znakomity,szybki i przede wszystkim darmowy sposób Otóż dziewczynki seks jako metoda na schudnięcie!!! Tutaj wszystko macie napisane,to naprawdę działa