Ja za pierwszym razem poszłam z babcią do DOZu, żeby wiedziała, że realizacja e-recepty nie jest niczym trudnym. Później miała okazję już sama realizować, bez problemu Chociaż ostatnio, ze względu na pandemię znów wolę sama wykupić jej leki.
W sumie ta e-recepta to ułatwienie dla seniorów jak i farmaceutów- bo wiadomo co lekarz przepisał nie trzeba się domyślać, jak nie można było rozczytać. Swoją drogą w doz bardzo służą pomocą.
Zgadza się, ja też odkąd korzystam z e-recept mam problem z głowy. Myślę, że to dobre rozwiązanie nie tylko dla seniorów, no i faktycznie w DOZ mają dobrze przeszkolony personel w tym temacie.
O, nie wiedziałam. Świetna wiadomość, bo mam wrażenie, że wszystko ostatnio tak bardzo zdrożało, a moja babcia nie ma zbyt wysokiej emerytury, Na pewno się ucieszy, przekażę jej informację o tej zniżce dla seniorów w DOZie.
Dzięki, też nie wiedziałam o tej promocji. Ostatnio nie miałam potrzeby realizowania e-recept, a poza tym i tak dosyć regularnie zaglądam do DOZ, ale dopiero co z urlopu wróciłam.