Kandydat napisał:Witam. Szukam informacji, rad, doświadczen osob, które mialy stycznośc z choroba nowotworową. Podobno to, że choroba występowała w rodzinie powoduje, że jest sie w grupie zwiększonego ryzyka. Jesli tak to ja mam chyba sporego pecha, bo mój ojciec miał raka, dziadek ze strony mamy też, oprócz tego trzy kobiety w poprzednich dwóch pokoleniach miały raka piersi. Trochę się zacząłem zastanawiać nad swoim życiem, chciałbym prowadzić zdrowy tryb zycia żeby przynajmniej nie zwiększać tego ryzyka. Podobno nawet dieta ma wpływ. Słyszeliscie o tym?Sposób żywienia przenosimy z pokolenia na pokolenie , a nie genetycznie, sposób myślenia też . Jak będziesz myślał, że będziesz miał raka, a widać w to wierzysz, to na pewno będziesz miał tego raczka. Ludzie chorują na raka płuc i nie palą, więc to żywność przetworzona stwarza ku temu warunki, również cukrzyca,choroby serca,otyłość ,depresja itp. to nasze złe odżywianie , metale ciężkie , brak mikroelementów , szczepionki, obniżanie cholesterolu, to powody chorób. Jak chcesz to wejdź na mojego bloga , tam piszę i będę pisać o chorobach i nie tylko. Masaż Zdrowie Potencja On i Ona Na tym Forum jestem pierwszy raz i nie wiem czy i kiedy tu wpadnę , bo mam mało czasu.