mnie to wszytko troche przeraza..i wydaje mi sie ze czekogolwiek nie zrobie i tak pare zebow przy moim slabym uzebieniu bedzie mnie to kosztowalo..ale regularne wizyty u dentysty, ktory na pewno cos doradzi, moze dietetyka i porada lekarza na pewno na cos sie zdadza..
A próbowałaś brać jakieś suplementy diety? Wiem na pewno, że są takie preparaty które wzmacniają kości i stawy, więc być może one będą także miały dobry wpływ na same zęby? Oczywiście pewna na 100% tego nie jestem, ale to w sumie pierwsze rozwiązanie jakie rzuciło mi się na myśl. Bo skoro można wzmocnić włosy i paznokcie, kości i stawy to niby czemu nie zęby?
To ważne,aby prawidłowo zadbać o zęby w czasie ciąży. Poczytaj portal o ciąży, znajdziesz dużo przydatnych informacji jak dbać o zdrowie w tym szczególnym czasie
Prawidłowa dieta, tak mawia mój dentysta Łódź jest miejscem, gdzie spotkać można takich dowcipnych lekarzy. Na szczęście są oni obeznani w tym co robią. A świetnie zajmują się zębami, nie tylko osób w ciąży
Osobiście wydaje mi się, że jednak jeśli chodzi o zęby w ciąży, to najpierw wybrałabym się do dentysty i spytała o poradę: nie ma co za bardzo wariować z suplementami, bo one też do końca super dobre i zdrowe nie są, a jednak dobry dentysta (zwłaszcza jak go poleca wiele osób - jak na znanylekarz.pl) na pewno doradzi lepiej niż sprzedawca suplementów, który bądź co bądź chce na nich zarobic..
Wprowadź sobie pastę ajona. Tak, to pasta bez fluoru, ale akurat na okres ciąży jest ona sugerowana - wiesz, że fluor może zaszkodzić dziecku? No właśnie, tak to wygląda. Do niczego nie przymuszam, a jedynie sugeruję właściwe rozwiązania.
Dokładnie - pamiętajcie, że fluor w czasie ciąży jest kompletnie nie sugerowany, przedawkowanie może doprowadzić do dramatu, tak więc radzę jego całkoiwte unikanie...
Ciekawi mnie jak to skomentują inni ;-) Bo informacje o szkodliwości fluoru nie wychodzą na światło dzienne, a przecież w zasadzie wszyscy z tego fluoru normalnie korzystamy ;-)