Przed ciążą i potem w trakcie brałam mamadha premium. Mój gin mi je polecił, kompletny skład, nie trzeba brać kilku rożnych preparatów bo mają te zalecane 5 składników. Zalezało mi żeby moje witaminy miały dużo dha i witaminy D, to opórcz kwasu foliowego bardzo ważne składniki zmniejzające problemy z płodności, wzmaciające kości i zęby wiele mam po porodzie narzeka na problemy z zębami dlatego tym bardziej warto o rtej witaminie pamiętać
Żelazo jest wskazane gdy jest anemia, mój gin mi mowil że jeśli jej nie mam to nie muszę brać, kwas foliowy też zmniejsza szansę na anemię a w mama dha to jest go sporo i ja żadnych niedoborów żelaza nie miałam, hemoglobina calą ciążę w normie
tak z tym żelazem to faktycznie tak jest, ale na pewno musi to lekarz określić na podstawie twoich wyników, ja brałam kwas foliowy i to na długo przed ciążą, bardzo dobry jest folian naturell, jest niedrogi a ma bardzo dobry skład, bo ta forma kwasu jaką ma jest bardzo dobrze przyswajalna przez organizm, a wiadomo jak ważna jest suplementacja kwasu foliowego.
Oprócz kwasu foliowego brałam naturell omega-3, wspomaga rozwój serca, mózgu i wzroku dziecka, opakowanie wystarcza na 2 miesiące. Lekarz mówił, że warto to przyjmować.
Po co brac kilka różnych suplementów skoro wszystko można mieć w jednym, ja wwszystkie zalecane 5 składników, czyli kwas foliowy, dha, witaminę d3, magnez i jod przyjmowałam w mamadha, ciesze się ze to było w 1 tabletc bo bym ię chyba pogubiła czego i ile mam brać.
Lilka32 napisał:Oprócz kwasu foliowego brałam naturell omega-3, wspomaga rozwój serca, mózgu i wzroku dziecka, opakowanie wystarcza na 2 miesiące. Lekarz mówił, że warto to przyjmować.
Wiem, że powinno się brać, ale ja nienawidzę ryb. Czy to odbija się rybą potem?
Samo DHA to raczej troche za mało. Co najmniej kwas foliowy i witaminę D powinno się jeszcze przyjmować, ale ptg zaleca jeszcze magnez i jod. Ja akurat też brałam mama dha premium. Bardzo dobrze się czułam i miałam świetne wyniki.
Różne są witaminy i suplementy, które można stosować. Ja korzystam z apteki Do w necie. Bez wychozenia z domu przeglądam ofertę, fajnie mają wszystko opisane łącznie ze składem więc bez obaw można sobie zamówić witaminy na przyklad.