Favore.plForumO urodzie, zdrowiu i modzie

Ksylitol dla zdrowia i urody

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Ksylitol dla zdrowia i urody

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: O urodzie, zdrowiu i modzie 1 2 z 2  
  • Misia7 24 lis 2010, 19:55
    Słodzicie ksylitolem? Boję się używania syntetycznych słodzików... Zdecydowałam się na substancję słodzącą z kory fińskiej brzozy. Ma 40% mniej kalorii niż cukier. Zanim zaczęłam używać ksylitolu to dużo dowiedziałam się z http://www.ksylitol.com/.

• Aubiergine 24 lis 2010, 22:43
    O ciekawe. Jak byłam na diecie to uzywalam slodzikow, bo nie wyobrażam sobie zycia bez łsodkosci w ogóle. Ale miałam wyrzuty, że robię sobie krzywdę, bo czytalam, że aspartam jest ponoć rakotwórczy.
  • Barbra67 25 lis 2010, 1:41
    Jeśli ktoś nie słodzi wiele to może używać tego zamiast cukru i na pewno wyjdzie mu na zdrowie. Ale jak ktoś lubi słodkie, a chce jakis niskokaloryczny zamiennik to szybciej jego portfel schudnie niż on samprzymrużenie oka Z tego co się orientuje to kilogram tego ksylitolu kosztuje ok 50zł... jak dla mnie zdecydowanie za duzo. A gdybym miała słodzić raz w tygodniu (żeby nie pójść z torbami) to juz naprawdę łyżeczka cukru od czasu do czasu mi tak nie zaszkodzi...
  • WitoldEs 25 lis 2010, 9:27
    Dokladnie, jak już słodzić to cukrem, chociaż ja nie slodze wiele. Ksylitol ponoć nie niszczy zębów i to byłyby dla mnie argument żeby go kupować, ale nie za taką cenę.
  • birata 25 lis 2010, 10:34
    Chciałam sobie to kupić, ale nie mam żadnego pewnoego źródła, gdzie mogłabym to kupić, a słyszałam, że są podróby. Zamiast kory brzozy chińska kukurydza i ryż modyfikowane genetycznie...
  • 30m1n1k4 25 lis 2010, 11:28
    Ja słyszałam też, że ksylitol jest dobrą alternatywą dla ludzi z problemami jelitowymi, bo nie powoduje fermentacji takiej jak cukier w jelitach.
  • Gaik 25 lis 2010, 12:03
    Ja używam miodu i cukru trzcinowego.Też zdrowo i naturalnie, a z tymi kaloriami... nie przesadzajmyuśmiech
  • D3niCle0 25 lis 2010, 12:46
    Mi się kiedyś obiło o uszy, że ta substanja jest szkodliwa. Wiecie coś o tym?
  • birata 25 lis 2010, 14:53
    Ponoć szkodzi zwierzętom, dla ludzi jest bezpiecznauśmiech
  • KoKoszka 25 lis 2010, 16:01
    Ja to strasznie lubie słodkie, wręcz żyć nie mogę bez słodkiego smaku więc jak jestem na diecie to szukam zawsze jakichs zamienników białego cukru. Najczęsciej używam miodku, ale kto wie, może warto spróbować z tym brzozowym cukrem? Bo takie słodziki z aspartamem to z pewnością nie dla mnie i w ogóle odradzam. Szkoda wątroby.
1 2 z 2  
O urodzie, zdrowiu i modzie - dyskusje na forum