Od kilku miesięcy chodzę do kosmetyczki na hybrydy ale postanowiłam wreszcie się za to zabrać sama. Chociaż zaoszczędzę czas no i kasę. Ale nie wiem czy to dobry pomysł, macie w domu sprzęt do hybryd?
manicure hybrydowy jest świetny, ale nie powinno się ściągać hybryd acetonem, bo oprócz lakieru rozpuszcza też płytkę paznokcia. Lepsze będzie ścieranie pilnikiem, ale też trzeba zachować ostrożność.
racja, jeżeli rozważnie się używa hybryd to nie szkodzą. Za wszystko jest odpowiedzialny aceton i to, że w internecie jest on promowany jako najpopularniejszy środek do ściągania lakieru hybrydowego. W żadnym szanującym się salonie manicure nie używa się acetonu ale ściera się lakier pilnikiem.
Ja używam Semilaca już prawie rok i mam paznokcie w bardzo dobrym stanie. Wcześniej mi się rozdwajały i łamały, teraz nie mam tego problemu. Też paznokcie wytrzymują około dwa, trzy tygodnie. Ja jestem bardzo zadowolona i z trwałości i z intensywności kolorów
Bo jak się odpowiednio nakłada i dba jednocześnie o odżywienie paznokci to nic nie może się niszczyć. Semilac mam lakiery i nie narzekam Kolory mają fajne i sa ogólnodostepne. Nie ma co przepłacać za inne lakiery, których jakośc jest taka sama.
Ja mam 2 lewe ręce niestety do tego typu rzeczy, więc sama bym się nie podjęła. Też chodzę do kosmetyczki, ale raczej myślę, żeby przestać to robić i malować sama w domu zwykłą odżywką