Witajcie, szukam informacji o masażu bańką chińską. Słyszałam, że to dobre na cellulit i w ogóle skóra pięknie wygląda dzięki takim masażom. Czy któraś z Was próbowała? Rzeczywiście to takie dobre?
ja potwierdzam, masaż ten jest świetny na cellulit. A co najlepsze można sobie takie bańki używać w domu. u mnie po 5-6 użyciach widać było ogromną różnicę na biodrach, udach i łydkach. Super sprawa.
Mi takie zabiegi robiła pani masażystka, poleciła mi to i byłam naprawdę zadowolona. świetne są te bańki! Miałam sobie kupić do domu, ale samej to jakoś ciężko się zmobilizować
Ja byłam tak masowana i przyznam,że to troszkę bolało... ale efekty rzeczywiście warte poświęceń sama nie próbowałam, ale widziałam taki zestaw czterech baniek do kupienia za, bodajże, 50zł.
Dla mnie również ten zabieg nie należy do najprzyjemniejszych rzeczy, po dwóch pierwszych razach wyszły mi siniaki Efektów się nie doczekałam wielkich, bo zafundowałam sobie taki masaż tylko trzy razy. Potem zaczęłam szukać mniej bolesnych sposobów na ujędrnianie skóry
Fakt, początkowo masaże sa trochę bolesne, ale potem coraz lepiej się to znosi. Poza tym jak ktoś ma bardziej umięśnione ciało to ból jest mniejszy. Można użyć z oliwka antycellulitowa i wtedy to dopiero dziala jak nie wiem!
A jak tego się używa? Musze to koniecznie wypróbować, ale chyba najpierw wybiorę się do kosmetyczki znaim ewentualnie kupię sobie do domu takie bańki...
Trzeba najpierw posmarować skorę oliwką, potem przyssać bańkę do skóry i wykonywac koliste ruchy z dołu do góry. Na brzuchu przesuwać się od jednego boku do drugiego.