Favore.plForumO urodzie, zdrowiu i modzie

Zatrzymanie wody w organiźmie:(, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Zatrzymanie wody w organiźmie:(

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Barbra67 25 sty 2011, 1:30
    Bardzo wiele kobiet ma taki problem. Niestety jesteśmy skazane na comiesięczne wahania hoemonówsmutny może spróbuj dostosować swoją dietę do fazy cyklu, przed miesiączką jest tendencja do zatrzymywania wody i moga pojawiać się obrzęki. Nie jedz wtedy soli, nie pij za dużo kawy i herbaty, raczej herbatkę z bratka, bo dziala moczopędnie.
  • wee3 25 sty 2011, 1:55
    Natka pietruszki też jest moczopędnauśmiech
  • becia_koronczarka 25 sty 2011, 8:43
    A bierzesz/brałaś tabletki antykoncepcyjne? Jeśli tak no to masz odpowiedź. Spytaj w aptece, są takie preparaty do usuwania nadmiaru wody i toksyn.
  • Lorelei 25 sty 2011, 12:43
    Ja miałam tak przez około pół roku po odstawieniu tabletek. Organiz musiał się odzwyczaić, wyregulować sam od nowa.
  • r11 25 sty 2011, 13:14
    Witajcie, moge Wam coś poradzić, bo swego czasu też bardzo cierpiałam z powodu obrzęków, ogólnie zatrzymywania wody. Najpierw stało sią to bardzo dokuczliwe przed menstruacją, potem to juz tak trwało cały czas... czułam się straszniesmutny Poszłam z tym do lekarza, po zrobieniu badań (a wyniki były w porządku) zalecił mi zmianę antykoncepcji, a poza tym picie większych ilości wody, ale nie naraz pół litra, tylko powoli, łyczkami przez cały dzień zaczęłam wypijać ok 2l codziennie. Pomogło, nerki się przefiltrowały i zaczęły lepiej pracować, poczułam sie lepiej i obrzęki powolo zeszły. Nie mogłam uwierzyć, ale po około miesiącu ważyłam 5kg mniej! A nie odchudzałam się w tym czasie, po prostu tyle wody zatrzymał moj organizm. Przyczyna tego może być prozaiczna, zła dieta (dużo soli i sztucznych substancji) za mało wody i mało ruchu. Nie od razu musi to oznaczać poważne problemy, ale konsekwencje moga być przykre. Radziłabym iść do lekarza.
  • Aubiergine 25 sty 2011, 16:19
    Czyli co, pigułki anty odpadają? Może to przez nie choć do mej diety też można by było sie przyczepić... musze się wziąć za siebie.
  • r11 25 sty 2011, 18:28
    Niekoniecznie, ale może trzeba dobrać lepsze. Twój organizm może te akurat źle tolerować. Musisz pogadać z ginekologiem, powiedz mu, że masz takie efekty uboczne i niech zaproponuje coś innego.
O urodzie, zdrowiu i modzie - dyskusje na forum
Następna: Linea - działa?