Favore.plForumPozostałe tematy

Czy teflon jest szkodliwy?, strona 3

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Czy teflon jest szkodliwy?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: Pozostałe tematy  1 2 3 z 3
  • Bancroft 21 gru 2010, 13:00
    Ja mam patelnię żeliwną i ceramiczną. Do teflonu się zraziłam. Podobno tytanowe są świetne, ale nie wiem gdzie taką kupić.
  • franusia 21 gru 2010, 16:20
    Mam tytanową od roku i jest genialna! Tylko niestety nie powiem Ci gdzie ją kupic, bo swoją dostałam w prezencie. Ale moge zapytać. Można też w netku poszperaćuśmiech
  • nouv88 21 gru 2010, 17:32
    A ja będę uzywać swojej patelni, przynajmniej dopóki sie nie wysłużyuśmiech Dbam o nią i nie ma najmniejszej ryski, zrezsztą jest dobrej firmy, myślę, że od tego raka nie dostanęprzymrużenie oka
  • Domatorres 21 gru 2010, 20:12
    Teflon wynaleziono w 1943, patelnie teflonowe pojawiły się w 1953 r. Czy ktoś zmarł na raka z powodu teflonu? I jak to odkryli? Dla mnie to kolejna "rewelacja", o której za jakisczas przycichnie. Może i jest jakieś ryzyko, ale pewnie nie większe niż tysiące innych rzeczy, które jemy, których uzywamy w domu. Także bez przesady.
  • 30m1n1k4 21 gru 2010, 20:52
    No ja też myśle, że jakby ufać tym wszystkim doniesieniom i badaniom to po pierwsze już bysmy wyginęli, a po drugie umarlibyśmy z glodu, bo wołowiny nie, wieprzowiny nie, kurczaki z dioksynami, jaja z cholesterolem, warzywa i owoce nafaszerowane metalami cięzkimi, kto za tym nadązy..
  • Niania90 21 gru 2010, 22:26
    Moja mama ma swoją patelnie ze 20 lat, kupiła ja na targu od jakiegoś Cygana i jest z niej bardzo zadowolonauśmiech Jest żeliwna, wielka, ciężka, ale wychodza z niej naprawde pyszne potrawyprzymrużenie oka
  • freshuser 22 gru 2010, 0:47
    Ludzie, nie mówcie mi, że moja patelnia jest do d... dalem za nią ponad stówę:/
Pozostałe tematy - dyskusje na forum