zofia56 napisał:warto chociaż kontrolować czy dziecko ogląda bajki odpowiednie dla swojego wieku. U wnuczka mojej przyjaciółki zaobserwowano poważny problem - budził się w nocy i krzyczał. Chodzili z nim po lekarzach i w końcu się wyjaśniło, że to przez bajki, które oglądał nałogowo - pełne przemocy i agresji. Jak wyeliminowali te bajki to z czasem i napady ustały...to raczej nieczęsto się zdarza, dziecko musi być wyjątkowo wrażliwe... Jednak trzeba uważać i kontrolować, to prawda.
antonin napisał:Moje dziecko ogląda dużo tv. Nie jest już takie małe i nigdy nie mieliśmy z nim problemów... Dobrze się rozwija, chodzi na zajęcia dodatkowe gdzie gra w piłkę, więc nie ma problemu z rozwojem ruchowym... Nie zauważyłem nic niepokojącego. A właściwie od małego wychowany na bajkach, ma nawet telewizor w swoim pokoju i pełen pakiet kanałów z bajkami Cartoon Networks itp...to po prostu masz szczęście. Mimo wszystko warto, żebyś czasem się zainteresował co on ogląda...
lajkoniczka napisał:to po prostu masz szczęście. Mimo wszystko warto, żebyś czasem się zainteresował co on ogląda...oczywiście, że się interesuję, często oglądamy coś razem