Favore.plForumPozostałe tematy

Mlekomaty, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Mlekomaty

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: Pozostałe tematy  1 2 3 z 3  
  • marsjanin 27 mar 2011, 23:54
    Można napełniać własny pojemnik. Ja już piłem, mleko pyszne! A jak się żona wzruszyła, jak sie zsiadłoprzymrużenie oka Dawno nie piliśmy zsiadłego mleka. Na pewno będę odwiedzał ten mlekomat, może nie codziennie, ale regularnie. I bardzo polecam.
  • pimpek 28 mar 2011, 1:02
    Można kupić zsiadle mleko w hipermarketach. Mnie jakos średnio przekonuje takie mleko z automatu, bo nie wierzę, że ono nie jest w ogóle przetwarzane... Kto to w ogóle wymyślił?
  • Yago 28 mar 2011, 7:04
    Podobno jacyś rolnicy czescy sie wkurzyli na ceny skupu mleka i zamiast oddawać całe mleko wielkim przetwórniom postanowili, za pomoca takich automatów, sprzedawać mleko bezpośrednio klientom, bez pośredników. A Polacy już poszli w ich śladyuśmiech
  • franusia 28 mar 2011, 8:27
    Mnie się zasadniczo pomysł bardzo podoba, ale nie dowierzam troche, że to mleko będzie takie zdrowe i świeże. Kto to kontroluje? A jak dostanę skwaśniałe mleko zamiast świeżego to co? Mam iść z reklamacją do tej szafy?
  • Yago 28 mar 2011, 10:24
    Z tego co słyszałem to mleko prosto z gospodarstwa trafia do tej maszyny, cały czas jest schładzane i mieszane, żeby nie skwaśniało i żeby nie zrobiła się smietanaprzymrużenie oka A butelki przed napełnieniem sa dezynfekowane parą. Jeśli wszystko w tym dziala bez zarzutu to powinno być świeże, nie wiem tylko jak często wymieniają ten pojemnik, no bo ile to mleko może tam stać, jesli go nie wykupią... a co do ewentualnej reklamacji to chyba jest tam jakaś nazwa firmy, telefon, żeby w razie czego mozna zadzwonić?
  • Hunny8 28 mar 2011, 13:18
    Fajny wynalazekuśmiech Nie słyszałam o tym. Mleka co prawda nie lubię, ale moja babcia na wsi z takiego mleka prosto od krowy robiła pyszny serekuśmiech
  • Stinaa 28 mar 2011, 14:18
    pimpek napisał:Można kupić zsiadle mleko w hipermarketach. Mnie jakos średnio przekonuje takie mleko z automatu, bo nie wierzę, że ono nie jest w ogóle przetwarzane... Kto to w ogóle wymyślił?
    Daj spokój, takiego z hipermarketu to bym nie piła... przecież to wszystko chemicznie ukwaszone:/
  • Orion456 28 mar 2011, 17:15
    brzmi nieźle. Może wreszcie będzie można się napić prawdziwego mleka, a nie tego z kartonu, bez smaku i zapachu. Podobno takie UHT zapycha żyły.
  • 8I5I 28 mar 2011, 21:08
    UHT jest podwójnie przetworzone. Ja kupuję mleko z krótkim terminem ważności, które jest tylko pasteryzowane, czyli tak jakbym sobie ugotowała świeże mleko prosto od krowy. Jest bardzo smaczne. Ale takiego z mlekomatu też bym chętnie spróbowała. O ile się pojawi w pobliżu mojego domu, nie będę przecież codziennie jeździć po litr mleka przez całe miasto... kto i gdzie widział te mlekomaty?
  • Pifko4YOU 28 mar 2011, 22:05
    Co tam mlekomaty. Piwomaty powinny być na osiedlach. To uszczęśliwiłoby wiele osób. Teraz lato się zbliża, kto tam myśli o mleku. Chłodne piwko to jest to. wielki uśmiech
Pozostałe tematy - dyskusje na forum