Witam czy orientujecie się może gdzie może znaleźć pracę 16latka? Chodzi o zajęcie na wakacje, moja siostrzenica chce sobie zarobić na wakacje, bo mieszka tylko z mamą i raczej nie stać jej by zapewnić jakiś fajny wyjazd. Młoda chce jak najbardziej sobie dorobić tylko że problemem jest wiek. Myślicie, że jako niepełnoletnia może gdzieś się zatrudnić?
W zasadzie można wiele rzeczy robić nie będąc pełnoletnim, ale w przepisach jest napisane ile godzin mogą pracować (chyba 6 dziennie) czy jak ciężkie rzeczy mogą maksymalnie przenosić. No i chyba niektórych prac nie moge wykonywać, ale to też musi być gdzieś zapisane...
Moja kumpela z chłopakiem jeżdżą nad morze tam jest praca przy roznoszeniu bułek i napojów na plaży, przy sprzedaży lodów, pamiątek. Zawsze coś znajdują na lipiec, a potem w sierpniu mają za zarobione pieniądze wakacje
Jak ma warunki to niech idzie na modelkę To jest praca za niezłą kasę. Moja siostra tak dorabiała w liceum, za weekend pokazów w centrum handlowym dostawała nawet tysiąc zł!