Favore.plForumPozostałe tematy

Zmiana nazwiska i inne formalności po ślubie, strona 3

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Zmiana nazwiska i inne formalności po ślubie

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: Pozostałe tematy  1 2 3 z 3
  • zosiasamosia 22 sty 2011, 18:19
    Żebyś wiedziała... jak pomyślę ile to oszczędziłoby zachodu... Ja jeszcze moge się zastanowićprzymrużenie oka
  • Aubiergine 22 sty 2011, 21:48
    Jeśli chodzi o sytuacje jak ta na lotnisku i tego typu, to jest sposób: trzeba wziąć ze sobą akt ślubu! Mojej siostrze tak powiedzieli w banku i na lotnisku, że dopóki nie załatwi sobie nowych dokumentów to może spokojnie ten akt pokazywać. I do tego ten stary dokument żeby było zdjęcieuśmiech
  • KoKoszka 23 sty 2011, 0:06
    Przypomniała mi się moja ciocia, która dwadzieścia lat po ślubie ciagle miała w dowodzie panieńskieuśmiech
  • franusia 23 sty 2011, 0:44
    Ale kiedyś dowód osobisty to była taka książeczka... Trzeba było zmieniać to w ogóle? Z tego co pamiętam to zmianę zameldowania można było tam na którejś stronie wpisać jak się zmieniło.
  • nafnafff 23 sty 2011, 1:15
    I dzieci też się do dowodu wpisywałouśmiech Ale po ślubie to chyba trzeba było nowy dowód wyrabiać.
  • Niania90 23 sty 2011, 7:25
    Ale tak swoją drogą to mogliby to jakoś lepiej zorganizować. Żeby tyle roboty było z załatwianiem zmiany nazwiska... jakby nie mogła istnieć jedna baza danych, z której wszystko się aktualizuje...
  • MisterT 23 sty 2011, 8:52
    W innym wątku na www.favore.pl jest podobny temat

[url=http://www.favore.pl/forum/finanse-prawo-ubezpieczenia/jak-zmienic-imie-i-nazwisko,856,0.html]link[/url]

Zmiana nazwiska to może być problem i masa formalności.
Pozostałe tematy - dyskusje na forum