shogue napisał:Modułowe meble do kuchni tez zdają egzamin, bo taniej wychodzi niz takie na zamówienie i tez ładnie można zagospodarować pomieszczenie. Takie meble widziałam w Agacie, można kombinować na rożne sposoby , super sapełna zgoda. Ludzie wydają kupę kasy na stolarzy, którzy zdzierają ile się da. No bo jak się da to czemu nie. A można to zrobić - i mądrzy tak robią - za rozsądne pieniądze i nie ma bólu jak po paru latach chce się coś zmienić. A tak 20 lat się nic nie robi bo lament że tyle kasy poszło. Kiedyś u Klienta stolarz wziął 4 tysie za szafę 2,4x1,5 i się pytam za co tyle wziął? Za ludzką głupotę bo u kolejnego jak robiliśmy remont to kupił modułową w sklepie x i zapłacił 1900zł. I to samo było . No ale nie mógł powiedzieć w pracy, że ma robioną na zamówienie to fakt.
Dmochov napisał:Ja akurat jestem zdania, że dzięki stolarzom zaoszczędziłem co najmniej 300 zł na kuchni.Bzdura i ściema. Zawsze u stolarza będzie drożej niż modułowe.
Dla Mnie przy remoncie kuchni najbardziej zależało, aby kuchnia była praktyczna. Dlatego dobrze wykonana stolarka pozwala zaoszczędzić pieniądze.
amator_budowlany napisał:Ja jestem za kuchniami robionymi u stolarza. Jeśli się chwilę poszuka, a nie wybierze pierwszego lepszego to nie jest wcale tak drogo jak się może wydawać. Ja jak robiłem kuchnię to wyceniłem projekt u kilku stolarzy i ceny bardzo się różniły. Wybrałem stolarza, z którego usług korzystali moi znajomi i jestem bardzo zadowolony z efektu. Kuchnia jest dokładnie taka jaką chciałem i wykorzystany jest każdy centymetr, co dla mnie szczególnie ważne bo kuchnia nie jest duża.Druga bzdura w twoim wykonaniu po pierwszej dotyczącej podjazdu. Tu nie chodziło o twojego stolarza i czy ty go wybrałeś z miasta czy z innego pcimia dolnego - chodziło o różnicę między kosztem mebli modułowych a wykonywanych u stolarza i tu zawsze wykonanie stolarskie będzie droższe. Nie jest tak drogo jak może się wydawać to jest twoje odczucie subiektywne nie oparte na niczym bo dla ciebie może nie było drogie a dla innego będzie bardzo drogie. Jedyne z czym się zgadzam to to, że były kolosalne różnice w cenach ale na to składa się wiele powodów i to nie temat o nich.