grandtech napisał:Co do tynku gipsowego że jest alergiczny to się zgodzę bo przecież ogólnie wiadomo,że to czysta chemia o choćby taki Knauf. Ale o jakiś specjalnych właściwościach grzybicznych gładzi to nie słyszałem. Coś Kolego podpowiesz na ten temat więcej?a kolega słyszał o tynkach "traconych" ??? sądzę iż 99,9% firm o tym nie wie - a ogłaszają się jako specjaliści wysokiej klasy.... kwestia nazywnictwia jakoby nie było lub dobre pozycjonowanie w google ;-)))
DariuszElewacje napisał:grandtech napisał:Wszystko się zgadza tylko wszyscy zawodowo zajmujący się wykończeniówką wiemy, że większość nie zna podstawowych różnic w materiałach a piszą na forach jako super spece.
Widzisz Koledzy robią gładzie bezpyłowe - pokaż mi gładź bezpyłową ale taką full bezpyłową.Zaraz się odezwą że robią całe ściany i sufity - tak ale na ścianach i sufitach świat się nie kończy a i co bez poprawek robią i tak superancko wychodzi? Kicha wychodzi tylko nikt o tym nie napisze. Daj mu blok z lat 70-tych ze ścianami krzywymi i niech pokaże co potrafi a później przyjedź o 22 włącz halogen i co będzie? - kupa śmiechu.
Kiedyś ktoś dobrze napisał: jaka jest najdokładniejsza gładź? -
- ta na samochodzie po lakierowaniu i co ona jest bezpyłowa?
Wiadomo od początku istnienia gładzi, że najdokładniejsza jest po szlifie.A tą gładź co tak chwalą że jak lustro wychodzi to myśmy robili 15 lat temu ze zwykłego szaraka.
Jak naciągniesz szarakiem, poczekasz chwilę,spryskasz wodą i wyblichujesz to też masz szkło. Tylko ciekawe jak w mieszkaniu za rurkami CO zrobi szkło?
To jest wszystko chwyt reklamowy i jedna wielka ściema.Pracowałem na tej gładzi i żadne ściemy że a to trzeba umieć a to ręka musi być wyrobiona do mnie nie trafiają.A są minusy poważne tego tynku - bo to nie gładź - tylko tynk robiony na gładko.
O farbach renowacyjnych lub specjalistycznych stosowanych np na salach chirurgicznych lub anty-alergicznych np do żłobków to w ogóle nie rozmawiajmy bo 80% to nie wie że coś takiego istnieje.
[ gładz MULTI FINISH to tylko tynk, czyli ( TYNK MULTI FINISZ ) ZA 36zl hehe pozdrawiam fachowców +paca za240zl