mochala napisał:6. Pokaż mi fachowca który połozy 50 m2 multi finisha na gotowo, wygłaska ściany na lustro.
MOGĘ KOLEDZE PRZEDSTAWIĆ NIE JEDNEGO FACHOWCA KTÓRY POTRAFI ZROBIĆ I TO Z PALCEM W NOSIE 50m2 DZIENNIE NA LUSTRO. JA SAM Z POMOCNIKIEM JESTEM W STANIE ZROBIĆ NA JEDEN RZUT DUŻY SUFIT 60m2.
pozdrawiam niedowiarow
konradzdolski napisał:widac nigdy nie kladles tego lub jestes za wolny i mamejowaty ! sam klade w 8m godzin do 100m na sufitach aa sciany to nawet 150m2 ! nazedianiby jakie chcesz z za granicy tempaku ! zmien branze i nie wkuzaj ludzi na forach !!!
_Tomasz_ napisał:Pracowałem 10 lat na zachodzie, w Irlandii na budowach spotkałem się z tynkiem "multi finish" i widziałem co potrafią ich fachowcy.W Holandii natomiast używa się tynku goldband.Wykonanie i wygląd tynku takie samo.Natomiast nigdy nie widziałem żeby tynkarze na "zachodzie" pracowali z halogenami ustawionymi 5cm od ściany.Panowie po powrocie do kraju nie mogłem się nadziwić polskim ścianom wg. mnie są prze idealne,a jestem tynkarzem z zawodu.Na zachodzie liczą się metry a nie jakość.Odbiór robót tynkarskich z 2 metrów w świetle dziennym.Nikt tam nie lata z lampą po ścianach a już szczególnie w irl. chyba dlatego tak nas doceniająBo to Polska Kolego.Długo byłeś tam i zapomniałeś ale że wróciłeś to też daje do myślenia.,pozdrawiam polskich fachowców
renata2506 napisał:Witam!Mam pytanie do fachowców:Profesjonalnie wykonana naprawa takiego pęknięcie, które jest wynikiem niedbalstwa wykonawcy wygląda następująco:
Miałam firme która wykonała mi całe poddasze (ściany i sufity na podłogach drewnianych) z płyt K/G.Jednak firma ta nie dała żadnej siatki i teraz mam pęknięcia,po dwóch miesiącach jakby ktoś przejechał nożem na całej długości pozime "linie".Mam pytanie:Czy można to naprawić i czy to ma wogóle sens.Oni twierdzą że siatka nic nie da, bo podłogi sa drewniane(stropy) i nie zagwarantują, że to ponownie nie pęknie.Mam pytanie do Państwa:Czy jest "coś" czym mozna byłoby to poprawić bez konieczności szlifowania?(np.wspomniany tutaj Multi Finish)?Szkoda mi po prostu znowu brudzić ledwo co wykończonych pomieszczeń.Prosze o rade ,za które z góry dziękuje.
mochala napisał:3. Multi finish wygłaskany wodą na lustro ma zatkane pory, ściana nie oddycha.obawiam się ,że każda farba lateksowa oddycha, ponadto jak stać Was na latex na ściany w Polsce to już w technologi nano a co za tym idzie to Para nie jakieś badziewie Beckersa lub Benjamin Moore. Proszę nie czytajcie tych bzdur..... idzcie po radę do fachowca który się rozwija w branży , nie takiego co ławkowcem sufity maluje
TERAZ PROSZĘ MI POWIEDZIEĆ KTÓRA ŚCIANA POMALOWANA FARBĄ LATEKSOWĄ ODDYCHA.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()