Favore.plForumRemonty, budowa, wnętrza i ogrody

Gładz Multi Finish, strona 3

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Gładz Multi Finish

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • konradzdolski 2 lut 2011, 11:07
    to slabo - sprubuj bez pomocnika z kija z ziemi a zrobisz wiecej
    mochala napisał:6. Pokaż mi fachowca który połozy 50 m2 multi finisha na gotowo, wygłaska ściany na lustro.

MOGĘ KOLEDZE PRZEDSTAWIĆ NIE JEDNEGO FACHOWCA KTÓRY POTRAFI ZROBIĆ I TO Z PALCEM W NOSIE 50m2 DZIENNIE NA LUSTRO. JA SAM Z POMOCNIKIEM JESTEM W STANIE ZROBIĆ NA JEDEN RZUT DUŻY SUFIT 60m2.

pozdrawiam niedowiarow
  • grandtech 2 lut 2011, 20:41     (ostatnio zmieniony przez autora 2 lut 2011, 20:54, w całości zmieniany 3 razy)
    Jak przedstawisz całą prawdę o technologi wykonania tego typu gładzi na zachodzie to pogadamy. Póki co to gadasz jakieś przechwałki więc nie ma co dyskutować.Chcesz to opiszę Ci całą technikę wykonywania i zbledniesz jak tak naprawdę wygląda to np w Anglii.A jak twierdzisz że ściana jak lustro to finał roboty i tylko malować to masz zerowe pojęcie o tej gładzi.
    Tak na marginesie to lustro na suficie i szarakiem się zrobi.
  • sylwer96 8 lut 2011, 11:50
    Jasne ze połozysz tępaku nawet 200m2 ale co z jakoscią po tobie malarz musi rozrabiać file w betoniarce zeby pomieszczenie doprowadzić do jakiegoś standartu i pewnie bierzesz za metr 3f
    konradzdolski napisał:widac nigdy nie kladles tego lub jestes za wolny i mamejowaty ! sam klade w 8m godzin do 100m na sufitach aa sciany to nawet 150m2 ! nazedia uśmiech niby jakie chcesz z za granicy tempaku ! zmien branze i nie wkuzaj ludzi na forach !!!
  • Zyzio 9 lut 2011, 9:29

• _Tomasz_ 9 lut 2011, 22:34
    Pracowałem 10 lat na zachodzie, w Irlandii na budowach spotkałem się z tynkiem "multi finish" i widziałem co potrafią ich fachowcy.W Holandii natomiast używa się tynku goldband.Wykonanie i wygląd tynku takie samo.Natomiast nigdy nie widziałem żeby tynkarze na "zachodzie" pracowali z halogenami ustawionymi 5cm od ściany.Panowie po powrocie do kraju nie mogłem się nadziwić polskim ścianom wg. mnie są prze idealne,a jestem tynkarzem z zawodu.Na zachodzie liczą się metry a nie jakość.Odbiór robót tynkarskich z 2 metrów w świetle dziennym.Nikt tam nie lata z lampą po ścianach a już szczególnie w irl. chyba dlatego tak nas doceniająuśmiech ,pozdrawiam polskich fachowców
  • grandtech 12 lut 2011, 16:14     (ostatnio zmieniony przez autora 12 lut 2011, 16:28, w całości zmieniany 1 raz)
    _Tomasz_ napisał:Pracowałem 10 lat na zachodzie, w Irlandii na budowach spotkałem się z tynkiem "multi finish" i widziałem co potrafią ich fachowcy.W Holandii natomiast używa się tynku goldband.Wykonanie i wygląd tynku takie samo.Natomiast nigdy nie widziałem żeby tynkarze na "zachodzie" pracowali z halogenami ustawionymi 5cm od ściany.Panowie po powrocie do kraju nie mogłem się nadziwić polskim ścianom wg. mnie są prze idealne,a jestem tynkarzem z zawodu.Na zachodzie liczą się metry a nie jakość.Odbiór robót tynkarskich z 2 metrów w świetle dziennym.Nikt tam nie lata z lampą po ścianach a już szczególnie w irl. chyba dlatego tak nas doceniająuśmiech ,pozdrawiam polskich fachowców
    Bo to Polska Kolego.Długo byłeś tam i zapomniałeś ale że wróciłeś to też daje do myślenia.
    U nas tez jest tzw dewelopperka i zasuwają metry aż huczy i jak generalny wykonawca nie ma zamiaru usadzić podwykonawcy to też nie robi problemów chyba że się przegnie pałę z wykonaniem.
    Co innego jak po dewelopperce przyjdzie tzw pan Henio (bez urazy dla nikogo) i powie : Kliencie ja panu multi finiszem zrobię lustro na ścianach i suficie i co ten biedny klient powiedzmy bankowiec ma zrobić? no wierzy że tak będzie że się będzie w ścianie przeglądał bo się na tym nie zna i ślepo ufa fachowcowi. Przyjdzie kolejny i powie: ja panu masą szpachlową zrobię tak jak ma pan na masce samochodu - i co? i znowu wieży bo jakie ma wyjście. Potem dzwoni do trzeciego a ten zaprasza go na robotę i pokazuje na żywo jak wygląda gładź i facet szoku doznaje bo to ani lustro ani maska samochodu - i już całkiem z baraniał. Tak to już jest że u nas jeden drugiemu bajki opowiada aby tylko wyrwać 50m2 gładzi.
  • renata2506 29 mar 2011, 17:08
    Witam!Mam pytanie do fachowców:
    Miałam firme która wykonała mi całe poddasze (ściany i sufity na podłogach drewnianych) z płyt K/G.Jednak firma ta nie dała żadnej siatki i teraz mam pęknięcia,po dwóch miesiącach jakby ktoś przejechał nożem na całej długości pozime "linie".Mam pytanie:Czy można to naprawić i czy to ma wogóle sens.Oni twierdzą że siatka nic nie da, bo podłogi sa drewniane(stropy) i nie zagwarantują, że to ponownie nie pęknie.Mam pytanie do Państwa:Czy jest "coś" czym mozna byłoby to poprawić bez konieczności szlifowania?(np.wspomniany tutaj Multi Finish)?Szkoda mi po prostu znowu brudzić ledwo co wykończonych pomieszczeń.Prosze o rade ,za które z góry dziękuje.
  • grandtech 30 mar 2011, 20:17
    renata2506 napisał:Witam!Mam pytanie do fachowców:
    Miałam firme która wykonała mi całe poddasze (ściany i sufity na podłogach drewnianych) z płyt K/G.Jednak firma ta nie dała żadnej siatki i teraz mam pęknięcia,po dwóch miesiącach jakby ktoś przejechał nożem na całej długości pozime "linie".Mam pytanie:Czy można to naprawić i czy to ma wogóle sens.Oni twierdzą że siatka nic nie da, bo podłogi sa drewniane(stropy) i nie zagwarantują, że to ponownie nie pęknie.Mam pytanie do Państwa:Czy jest "coś" czym mozna byłoby to poprawić bez konieczności szlifowania?(np.wspomniany tutaj Multi Finish)?Szkoda mi po prostu znowu brudzić ledwo co wykończonych pomieszczeń.Prosze o rade ,za które z góry dziękuje.
    Profesjonalnie wykonana naprawa takiego pęknięcie, które jest wynikiem niedbalstwa wykonawcy wygląda następująco:
    - wykonanie bruzdy szlifierką rotacyjną podłączoną do odkurzacza czyli zdarcie farby, warstwy gipsu i dostanie się do bazy czyli płyty
    - gruntowanie i odczekanie 12 godzin
    - wklejenie na vario lub podobne taśmy strait-flex lub taśmy papierowej do gipsu w tańszej wersji
    - szpachlowanie dwukrotne masą
    - szlif, grunt i malowanie
    Inne metody w stylu akrylu, siatki, taśmy antyrysowej proszę włożyć między bajki.
  • malarzyna 25 kwi 2011, 21:52
    mochala napisał:3. Multi finish wygłaskany wodą na lustro ma zatkane pory, ściana nie oddycha.

TERAZ PROSZĘ MI POWIEDZIEĆ KTÓRA ŚCIANA POMALOWANA FARBĄ LATEKSOWĄ ODDYCHA.
    uśmiech uśmiech uśmiech uśmiech uśmiech uśmiech uśmiech
    obawiam się ,że każda farba lateksowa oddycha, ponadto jak stać Was na latex na ściany w Polsce to już w technologi nano a co za tym idzie to Para nie jakieś badziewie Beckersa lub Benjamin Moore. Proszę nie czytajcie tych bzdur..... idzcie po radę do fachowca który się rozwija w branży , nie takiego co ławkowcem sufity maluje
  • irys65 23 maj 2011, 21:36
    Wracam do Polski i z duzym zainteresowaniem przeczytalem opinie na temat Multi Finisha....bardzo mnie rozbawily opinie osob ktore nie bardzo wiedza o co w tym wszystkim chodzi!Po pierwsze to nie sa tynki gipsowe tylko gladzie....nastepna spraw,to do plyty gipsowej stosuje sie Board Finish,a jesli wykonawca jest pazerny to uzywa multi finish,bo ma wiecej czasu na obrobke z tego wzgledu ze wolniej wiaze!Bunczuczne wypowiedzi ze ktos zrobi 150m2 sa prawdziwe,tyle ze jakosc tych prac jest napewno mierna!Multi Finish jest znakomita gladzia do renowacji scian i w rekach doswiadczonego fachowca daje fantastyczny efekt!Problem w tym ze duzo powracajacych do kraju pseudo fachowcow psuje temu produktowi opinie z racji tego ze nie sa dosc dobrze wyszkoleni!Polozenie i wykonczenie tego produktu nie jest wcale prosta sprawa i trzeba miec naprawde duzo praktyki aby osiagnac porzadany efekt!Jesli ktos ma mozliwosc skorzystac w polsce z tego typu gladzi to bardzo polecam,tyle ze musi miec do tego osobe znajaca temat od podszewki,a nie kogos kto troszke to robil,bo nie mieli w tym czasie fachowcow!
Remonty, budowa, wnętrza i ogrody - dyskusje na forum