Favore.plForumRemonty, budowa, wnętrza i ogrody

Jak zrobić tynki strukturalne?

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak zrobić tynki strukturalne?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • nafnafff 26 lip 2010, 22:33
    Właśnie planuję odnawianie swojego mieszkanka, podobają mi się tynki strukturalne i myślę, że fajnie by coś takiego wyglądało u mnie na ścianach. Nie mam jednak zbyt dużego funduszu remontowegoprzymrużenie oka i tak się zastanawiam czy da się je zrobić samemu? Wydaje mi się, że to nie może być bardzo skomplikowaneuśmiech Ale może sie mylę. Czy ktoś robił sobie takie tynki "własnymi ręcami"?
  • freshuser 27 lip 2010, 23:33
    Ciesze sie, ze ktos podniosl temat, bo sam od dawna mam ochote sobie w domu zrobic taki tynk. W koncu to nie moze byc zbyt trudne, sa w sklepach gotowe preparaty i producenci wrecz zachecaja, ze nakladanie jest latwe, dodaja instrukcje. Pytanie do osob, ktore juz sprobowaly swoich sil, czy moga polecic konkretny produkt i czy maja z wlasnego doswiadczenia jakies wskazowki techniczne...
  • Domatorres 28 lip 2010, 9:11
    Można kupić gotowy tynk z instrukcją, bardzo prosto sięgo nakłada, ale kosztuje dość sporo. A jak się ktoś chce trochę pobawić to może kupić zwykły tynk, np Knaufa, zagrutnować ścianę i nakładać pacą, a potem odciskać wzorki gąbką, szmatką, grabkami, robić pacą pasy, fale, ząbki, co sie komu żywnie podoba! Pracy jest na pewno więcej, bo trzeba się pobawić ze szlifowaniem i malowaniem, co w przypadku tych gotowych mozna zrobić za jednym zamachem. Ale samemu wychodzi taniej i jaka satysfakcja!uśmiech Trzeba tylko się przyłożyć do rozrabiania masy tynkarskiej, żeby miała odpowiednią, plastyczną konsystencję. Reszta to pikuś jak mówiąprzymrużenie oka
  • pikolo 8 wrz 2010, 22:10
    nafnafff napisał:Właśnie planuję odnawianie swojego mieszkanka, podobają mi się tynki strukturalne i myślę, że fajnie by coś takiego wyglądało u mnie na ścianach. Nie mam jednak zbyt dużego funduszu remontowegoprzymrużenie oka i tak się zastanawiam czy da się je zrobić samemu? Wydaje mi się, że to nie może być bardzo skomplikowaneuśmiech Ale może się mylę. Czy ktoś robił sobie takie tynki "własnymi ręcami"?
    uśmiech Hey jest proste jak barszcz, bez wysokich kosztów - tylko odpowiedni materiał i praktyka.
  • pikolo 8 wrz 2010, 22:12
    pikolo napisał:
    nafnafff napisał:Właśnie planuję odnawianie swojego mieszkanka, podobają mi się tynki strukturalne i myślę, że fajnie by coś takiego wyglądało u mnie na ścianach. Nie mam jednak zbyt dużego funduszu remontowegoprzymrużenie oka i tak się zastanawiam czy da się je zrobić samemu? Wydaje mi się, że to nie może być bardzo skomplikowaneuśmiech Ale może się mylę. Czy ktoś robił sobie takie tynki "własnymi ręcami"?
    uśmiech Hey jest proste jak barszcz, bez wysokich kosztów tylko odpowiedni materiał i praktyka.
    Nawet gładzią można tylko trzeba wiedzieć jak.
  • nafnafff 8 wrz 2010, 23:06
    Rozumiem, że masz praktyczną wiedze w tym temacie? Może polecisz jakieś sprawdzone produkty? Z tym, że gładzią bym nie próbowała, raczej jakiś zestaw "zrób to sam", bo jestem laikiemuśmiech
  • Aubiergine 9 wrz 2010, 0:57
    A czy ktoś może mnie oświecić czy tynk strukturalny różni się czymś od farby strukturalnej?
  • Maximus300 1 lis 2010, 12:38
    nafnafff napisał:Rozumiem, że masz praktyczną wiedze w tym temacie? Może polecisz jakieś sprawdzone produkty? Z tym, że gładzią bym nie próbowała, raczej jakiś zestaw "zrób to sam", bo jestem laikiemuśmiech
    Witam
    Ze swojej strony praktycznej mogę polecić ręczny tynk gipsowy Goldband łatwo się z nim pracuje i niezłe bajery można zrobić wedle własnego pomysłu przymrużenie oka robię też na gipsie szpachlowym z Nidy ale goldband lepszy!
  • goldenpg 22 lis 2010, 11:36
    Polecam lekki tynk maszynowy Knauf MP75 można z nim wszystko zrobić jak się komu podoba.
  • kamilmail2 28 lis 2010, 17:48
    goldenpg napisał:Polecam lekki tynk maszynowy Knauf MP75 można z nim wszystko zrobić jak się komu podoba.
    też się z Tobą zgodzę
1 2 z 2  
Remonty, budowa, wnętrza i ogrody - dyskusje na forum