Favore.plForumRemonty, budowa, wnętrza i ogrody

Jak zrobić tynki strukturalne?, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak zrobić tynki strukturalne?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • jacek_d 29 lis 2010, 11:37
    Ja polecam do tej pracy Cekol C-45, na zagruntowaną ścianę należy nałożyć masę szpachlową na gładko, następnie nadawać wybrany wzór, a jak wyschnie to pomalować. Cekol ma biały kolor, dobrze się po nim maluje. Im grubsza warstwa gładzi, tym wzór ma większą głębię. Najlepiej gdy strukturę robią dwie osoby, jedna nakłada, druga robi wzór, gładź szybko wiąże. Nie ma potrzeby szlifować, chyba że wzór jest ostry, wtedy można delikatnie przytrzeć, żeby nie zadzierać ubrań o ścianę.
  • krzysztoft8 8 gru 2010, 13:12
    pikolo napisał:
    pikolo napisał:
    nafnafff napisał:Właśnie planuję odnawianie swojego mieszkanka, podobają mi się tynki strukturalne i myślę, że fajnie by coś takiego wyglądało u mnie na ścianach. Nie mam jednak zbyt dużego funduszu remontowegoprzymrużenie oka i tak się zastanawiam czy da się je zrobić samemu? Wydaje mi się, że to nie może być bardzo skomplikowaneuśmiech Ale może sie mylę. Czy ktoś robił sobie takie tynki "własnymi ręcami"?
    uśmiech Hey jest proste jak barszcz, bez wysokich kosztow tylko odpowiedni materiał i praktyka.
    Nawet gładzią mozna tylko czeba wiedziec jak
    Gladzia ,nie radze robić, bo potem sie kruszy,przy wyboistych wzorach,najlepszy jest rotband a tańszy i równie dobry jest tynk Knaufa. Pozdrawiam.
  • STYROPUR-ELEWACJE 14 gru 2010, 1:01
    Panowie tynk strukturalny to tkz tynk cienkowarstwowy który jest stworzony głównie do elewacji i trzeba do tego ręki fachowca w mojej firmie zatrudniam fachury którzy robią to po 10 lat a i tak mogą spieprzyć tą robote,co do MP75 jest to tynk typowo maszynowy nadający się tylko do agregatu został stworzony do Niemieckiej maszyny PFT4 i aby zachował swoje właściwości tynkarskie musi być przetarty przez mikser o ciśnieniu 40 bar,co do goldbanda to nadaje się tylko do obróbki okien i to tylko przez firmy które okna montują na całej chacie w niespełna godzine.
    Dziękuje i pozdrawiam przebiegły
  • papaj4910 22 sty 2011, 17:54
    Panie STYROPUER ELEWACJA,jeśli jest pan szefem firmy i ma pan swoich ludzi,to pan opiera się na MURATORZE jak ja to nazywam,znam takich budowlańców,nie mam 40-tu braów w rękach a robie to,tylko trzeba wiedzeć jak.Następna sprawa, ten tynk,co kolega się radzi jak zrobić to wcześniejsze wypowiedzi są dobre,,jest to do zrobienia bez problemu i więlkich kosztów,kwestią końcową jest więdza malowania tego,a raczej SZTUKĄ malowania,żeby to miało wygląd. język
  • konto_usuniete_201305 18 mar 2011, 15:16
    papaj4910 napisał:Panie STYROPUER ELEWACJA,jeśli jest pan szefem firmy i ma pan swoich ludzi,to pan opiera się na MURATORZE jak ja to nazywam,znam takich budowlańców,nie mam 40-tu braów w rękach a robie to,tylko trzeba wiedzeć jak.Następna sprawa, ten tynk,co kolega się radzi jak zrobić to wcześniejsze wypowiedzi są dobre,,jest to do zrobienia bez problemu i więlkich kosztów,kwestią końcową jest więdza malowania tego,a raczej SZTUKĄ malowania,żeby to miało wygląd. język
    Czytając wasze posty jestem w szoku .Jasne że jest wszystko do zrobienia POLAK POTRAFI sam osobiście widziałem prace jakiegoś artysty, rzeźbiącym w kleju do płyt ,łączył to z różnymi materiałami ,fugi, tynki ,i bug wie jeszcze z czym .Szczęka opada Jednym słowem potężna płaskorzeźba .Pozdrawiam JAK ZNAJDĘ LINK TO GO WSTAWIĘ
  • konto_usuniete_201305 19 mar 2011, 18:02
    DariuszElewacje napisał:
    papaj4910 napisał:Panie STYROPUER ELEWACJA,jeśli jest pan szefem firmy i ma pan swoich ludzi,to pan opiera się na MURATORZE jak ja to nazywam,znam takich budowlańców,nie mam 40-tu braów w rękach a robie to,tylko trzeba wiedzeć jak.Następna sprawa, ten tynk,co kolega się radzi jak zrobić to wcześniejsze wypowiedzi są dobre,,jest to do zrobienia bez problemu i więlkich kosztów,kwestią końcową jest więdza malowania tego,a raczej SZTUKĄ malowania,żeby to miało wygląd. język
    Czytając wasze posty jestem w szoku .Jasne że jest wszystko do zrobienia POLAK POTRAFI sam osobiście widziałem prace jakiegoś artysty, rzeźbiącym w kleju do płyt ,łączył to z różnymi materiałami ,fugi, tynki ,i bug wie jeszcze z czym .Szczęka opada Jednym słowem potężna płaskorzeźba .Pozdrawiam JAK ZNAJDĘ LINK TO GO WSTAWIĘ
    Macie tu coś ciekawego ,do czego jeszcze mogą służyć wkręty http://www.geekweek.pl/trojwymiarowe-portrety-tworzone-wkretami/270371/
  • Sate 27 cze 2011, 13:01
    Hello, ja ze swojej strony mogę polecić materialy budowlane Wienerbergera. Robiłam wszystko sama i bardzo sprawnie mi poszło jak na amatora budwlanki wielki uśmiech Myśle, że warto było też dokładnie obłożyć zaprawą spękania na ścianach przed położeniem tynku. Pozdrawiam.
Remonty, budowa, wnętrza i ogrody - dyskusje na forum