grandtech napisał:A już jak któryś z poprzedników porównał śmig z masą akrylową np putz to już kompletna nieznajomość tematu.autor napisał:Piszesz chyba o mnie, może się i nie znam, ale wytłumacz mi na czym polega różnica?
Według mnie obydwie masy służą do WYGŁADZANIA ścian, obydwie blokują tak zwane oddychanie ścian a że jedna ma więcej wypełniacza akrylowego i mniej kwarcu w sobie co polepsza gładkość ścian, to chyba lepiej. Ja używam Akryl Putz Finisz do bardzo gładkich powierzchni, a jak bym chciał robić byle co to mógłbym używać tanich mas z worka lub Śmiga.
grandtech napisał:Jak to czytam to śmiać mi się chce a sami fachowcy na forum.Mi się nawet nie chce wydać rechotu, po twojej wypowiedzi, według ciebie do czego służy gładź gipsowa, nie czytaj formułek z opakowań, tylko bierz doświadczenie z pracy twoich rąk lub pracy twojej firmy, pewnie nakładasz "jakiś gips, szlifujesz, gruntujesz wałkiem lub pędzlem i masz pretensje do innych. Zadbaj trochę o jakość wykonywania twoich ścian, a nie o łatwość roboty.Jest kilka firm z dobrymi mieszankami na rynku, ale nie widzę w tym Śmiga.
Po pierwsze to na opakowaniu jest wyraźnie napisane że to gładź tynkowa a teraz który fachowiec zna różnicę pomiędzy gładzią gipsową np nowa nida a tynkową np śmig?
To jest tak samo jak słynny cekol c-45 czy to gładź?
- nie to gładki tynk gipsowy.
Pozdrawiam.
budsystem napisał:Mnie rechot zabił po przeczytaniu tego tekstu.Po to jest opis na opakowaniu żeby go czytać.Jak robisz remonty i nie czytasz co używasz to cienko widzę twoją fachowość.Co do jakości moich ścian to nasuwa się pytanie : a co ty o tym wiesz? byłeś,widziałeś? to po co kraczesz jak nie widziałeś.Oceniać czyjąś robotę nie widząc jej to każdy głupek potrafi.grandtech napisał:Jak to czytam to śmiać mi się chce a sami fachowcy na forum.Mi się nawet nie chce wydać rechotu, po twojej wypowiedzi, według ciebie do czego służy gładź gipsowa, nie czytaj formułek z opakowań, tylko bierz doświadczenie z pracy twoich rąk lub pracy twojej firmy, pewnie nakładasz "jakiś gips, szlifujesz, gruntujesz wałkiem lub pędzlem i masz pretensje do innych. Zadbaj trochę o jakość wykonywania twoich ścian, a nie o łatwość roboty.Jest kilka firm z dobrymi mieszankami na rynku, ale nie widzę w tym Śmiga.
Po pierwsze to na opakowaniu jest wyraźnie napisane że to gładź tynkowa a teraz który fachowiec zna różnicę pomiędzy gładzią gipsową np nowa nida a tynkową np śmig?
To jest tak samo jak słynny cekol c-45 czy to gładź?
- nie to gładki tynk gipsowy.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam
Bud System