Favore.plForumRemonty, budowa, wnętrza i ogrody

Panele drewniane czy laminowane?, strona 3

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Panele drewniane czy laminowane?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Aquarella 11 lip 2011, 11:10
    A mnie ostatnio zainteresowały kafelki, które imitują drewno. Na przykład takie drewnopodobne płytki salonowe. Co o nich sądzicie?
  • altima_legnica 24 sie 2011, 13:29
    Witam

- płytki "drewnopodobne" super sprawa jeżeli mamy ogrzewanie podłogowe
    - deska jeżeli mamy sporo pieniędzy - bo tylko dobra deska a nie jakiś promocyjny szrot
    - panel - bardzo dobry panel będzie w cenie kiepskiej deski - a podobno lepiej być kimś w piekle niż nikim wyżej przymrużenie oka

w przypadku podłogi panelowej bardzo duże znaczenie ma wybór prawidłowego podkładu

pozdrawiam
    altima legnica
  • Sate 2 wrz 2011, 13:11     (ostatnio zmieniony przez autora 2 wrz 2011, 13:12, w całości zmieniany 1 raz)
    ooo ja zdecydowanie jestem za panelami drewnianymi, bo uwielbiam połącznie takie swojskie strop + drewno. Cudownieuśmiech! z czym, że rzeczywiście bardziej należy dbać o panele drewniane, ale to się opłaca
  • mad_man009 10 paź 2011, 15:53
    Sprawiłem sobie panele drewnopodobne z Dobre dla domu. Rzeczywiście, pod ogrzewanie podłogowe pasują jak ulał. Wreszcie można bez kapci chodzić po mieszkaniu uśmiech
  • szomber 14 paź 2011, 8:39
    Ceramika imituje drewno, Panel ma nadruk drewna – więc chyba lepiej położyć własnie to co kopiują wszyscy. Albo jaiś fajny parkiet, albo deskę barlinecką, chyba że jakieś konkretne dechy z tartaq.
  • Aquarella 28 lis 2011, 12:32
    To prawda, teraz ceramika potrafi świetnie imitować drewno. Oto przykład: podłogowe płytki na taras i do salonu, które wyglądają jak prawdziwe drewno.
  • wojtex 12 gru 2011, 11:43
    A które są łatwiejsze w montażu? Bo nie chciałbym żeby moje plany skończyły się na tym, że kupie i spedze ze trzy dni jak nad puzzlami
  • domowepogotowie 15 gru 2011, 15:45
    wojtex napisał:A które są łatwiejsze w montażu? Bo nie chciałbym żeby moje plany skończyły się na tym, że kupie i spedze ze trzy dni jak nad puzzlami
    Najłatwiejsze w montażu są panele laminowane łączone bez klejowo na tzw. zamek - klik - zatrzask. Różne nazwy. Terakota ceramiczna wymaga klejenia na zaprawy i fugowania. Najbardziej optymalny wybór przy doborze podłogi to właśnie panele. Po nich dopiero moim zdaniem drewno i na końcu terakota. Ale wszystko opiera się o indywidualne upodobania i zasobność kieszeni.
    Pozdrawiam
    Złota Rączka
  • KRYZAK 29 gru 2011, 12:27
    TO MOZE SAM SIE NIE ZABIERAJ? W TYM DOBRE DLA DOMU MAJA BAZE FACHOWCOW I KORZYSTALEM Z POMOCY PANA Z MOJEGO MIASTA I U RODZINY W STARGARDZIE. DWA RAZY SIE NIE ZAWIODLEM.
  • Arek49 9 wrz 2012, 16:04
    Płytki imitujace deski sa bardzo fajne na ogrzewanie podłogowe, ale są tez bardzo drogie i kiepsko się takie coś wymienia, jak się cos uszkodzi albo trzeba wymienić rurę. Deska wiadomo - odpada. Natomiast panele sa po prostu wygodne (no mowie o tych z wyzszej polki, balterio np), bo latwo sie montuje, nie trzeba sie bac o rysy, latwo sie czysci i latwo wymienia w razie potrzeby.
Remonty, budowa, wnętrza i ogrody - dyskusje na forum