Favore.plForumSamochody, usługi transportowe

Używany samochód rodzinny do 30 - 40 tysięcy, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Używany samochód rodzinny do 30 - 40 tysięcy

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Apoliner 14 mar 2011, 21:56
    Dobra, dobra - już nie piszcie mi o oplach i francuskich, bo na pewno takich nie kupię. Byłem dziś u dealera skody u siebie w Warszawie i w cenie tego 1.6 jest fabryczna instalacja LPG Landi Renzo. Ostateczna cena takiej wersji z kilkoma dodatkami (radio z mp3, elektryczne szyby i czujniki parkowania z tyłu) to 50tys. za nówkę 1.6 (102KM) z LPG. Dealer doda mi za friko: alarm, dywaniki gumowe i opony zimowe.
  • Ervin 15 mar 2011, 0:55
    No to kurde, pojechała skoda. Bez sensu kupować złoma kilkuletniego.
  • freshuser 15 mar 2011, 1:46
    Nie podniecajcie się tak, bo wszyscy obniżają teraz ceny. Na całym świecie jest zastój w sprzedaży i samochody nie idą. Niektórzy nawet mówią, że teraz nawet po tsunami w Japonii japończyki będą jeszcze tańsze. Zobacz na strony hondy, toyoty, mazdy - też mają pewnie coś do zaoferowania. Ja jeżdżę od nowości 4 letnią corollą kombi 1.4 vvti i bardzo sobie chwalę. Prócz wymiany oleju, klocków i wymiany dwóch żarówek żadnych interwencji!
  • Halma60 15 mar 2011, 8:14
    Dobra, kolega też ma toyotę (avensis) i od czasu do czasu coś tam mu pierdyknie i też jeździ naprawiać, więc juz tak nie reklamuj. Różnie bywa, wiadomo że japończyki generalnie nie psują się, ale dużo zależy od użytkownika oraz konkretnego egzemplarza.
  • Hunny8 15 mar 2011, 9:06
    Ja mam nową octavię 1.8 tsi elegance od pół roku i jestem mega zadowolony! Mega bagażnik, duże i praktyczne wnętrze, świetne wyposażenie oraz wykończenie, wysokiej jakości materiały no i 160KM pod maską (7,8s do setki!). Zapłaciłem niecałe 80tys., passat z tym silnikiem kosztuje 110tysięcy i ma 20 litrów mniejszy bagażnik, wnętrze tej samej wielkości. Jakość materiałów oraz ich spasowanie bez różnicy. Niektóre rozwiązania skoda ma lepsze: konwencjonalny hamulec ręczny, lepsze ładowanie do bagażnika (otwieranie z szybą), mniejsze spalanie (skoda 150kg lżejsza). Oczywiście są tacy, którzy powiedzą, że VW to większy prestiż, ale IMO g... prawda uśmiech
  • Manolito 15 mar 2011, 10:18
    A ja wbrew temu co niektórzy tu piszą, polecam focusa combi! Mam takie auto z silnikiem 1.6 115KM (wersja ze zmiennymi fazami rozrządu), rocznik 2007. Użytkuję go od 2 lat, kupiłem jak miało 60tys. km. Do tej pory żadnych problemów. Do 40tys. zł kupisz wypasioną wersję focusa combi z climatronikiem i może skórą i małym przebiegiem.
  • speedy_gonzalez 15 mar 2011, 13:34
    A ja chciałem jeszcze na temat metody zakupu. Handlarze - zapomnij, jak napisano wyżej. Najlepiej samemu pojechać albo skorzystać z usług - wyjazdów. Wyjazdy są co kilka dni. Jedziesz kilka osób w jedno miejsce (wcześniej wszyscy wyszukują sobie ciekawych samochodów w pobliżu). Jedziecie i po kolei wszyscy kupujecie sobie bryki. Przy okazji, więcej kolesi spojrzy na auto. Ja tak zrobiłem i udało mi się dobrze kupić w niemieckim komisie pod Monachium, wcale nie od turka uśmiech
  • Domatorres 15 mar 2011, 16:15
    Takie wyjazdy fajne, ja niestety nie mogłem wziąć 3 dni urlopu na taką wycieczkę i zrobiłem inaczej. Wybrałem sobie na mobile.de kilka fajnych aut blisko siebie i znalazłem w sieci (jest sporo takich ofert) kolesia, który za 1000zł + paliwo pojechał do niemców, obejrzał auto (w razie gdyby była kicha miał jeszcze 3 w rezerwie w pobliżu), zadzwonił do mnie i powiedział co i jak, po czym przywiózł mi je pod dom. Super usługa. Potem też gdzieś z sieci koleś, który za mnie załatwił wszystkie opłaty, tłumaczenia i rejestrację auta - wszystko za 300zł. I tak nie wychodząc z domu kupiłem i zarejestrowałem auto. Wg mnie warto wywalić nawet te 1300 zł.
  • grubystach 15 mar 2011, 16:45
    A propos przekręcania liczników, to właśnie wchodzi ustawa, które w ogóle zakazuje korekty liczników. Do tej pory nie mozna było cofać, dlatego cwaniaki oferowały "korekty stanów licznika". Teraz taka usługa będzie nielegalna.
  • Kandydat 15 mar 2011, 18:04
    Skoro 50 tys. jest dla Ciebie do przełknięcia, to rozważ jeszcze zakup Kia ceed kombi. Podstawowa wersja 1.4 90KM jest za niecałe 50tys. Chyba warto rozważyć?
Samochody, usługi transportowe - dyskusje na forum