A taka hybryda to jest połączenie lustrzanki cyfrowej (jak tu) i normalnego aparatu fotograficznego, czy tak? Nie bardzo rozumiem a nie chce mi się w instrukcję wczytywać.
pistacja
29 sty 2013, 11:23 (ostatnio zmieniony przez autora 29 sty 2013, 11:24, w całości zmieniany 1 raz)
Ja jestem zdecydowaną fanką lustrzanek. Jakość zdjęć jest jednak nieporównywalnie lepsza, a i ceny takich najprostszych modeli nie są jakoś strasznie powalające.
ja nie znam się na robieniu zdjęć i wydaje mi się, ze dla takich laików lepiej aparat cyfrowy, bo do lustrzanki to już trzeba mieć na prawdę jakąś konkretną wiedzę na temat robienia zdjęć
Swojezdanie
8 lut 2013, 15:35 (ostatnio zmieniony przez autora 8 lut 2013, 15:38, w całości zmieniany 1 raz)
Ja mam lustrzankę NikonD90 i przyznam szczerze, że nie jestem w stanie wykorzystać wielu funkcjo tego aparatu, dlatego uważam, że na początek lepsza jest jednak cyfrówka
Zależy od Ciebie bo np. siostra kupiła lustrzankę będąc amatorem fotografii i od roku nie umie jej rozpracować (nikon d5000 taki jak mój). Więc jeśli to ma być do prostych zdjęć z imprez czy wakacji to wystarczy prosta cyfrówka panasonica lub nikona.