peana napisał:Axon wydaje się najciekawszym wyborem. Podoba mi się u nich to, że nauka nastawiona jest na komunikację, a nie na teoretyczną naukę, także z zajęć przynajmniej wynosi się praktyczną wiedzę, dzięki czemu na pewno łatwiej będzie się nam dogadać z obcokrajowcami.Axon nastawiony jest na zrealizowanie podręcznika a nie komunikację. Po semestrze nauki mam większą wiedzę dot. gramatyki i większy zasób słownictwa, ale moja swoboda wypowiezi nie poprawiła się ani odrobinę. Pomijaliśmy większą część ćwiczeń które miały na celu ćwiczyć umiejętność mówienia. Lektorzy są dobrzy, ale semstr to 45 h z lektorem + 15 h z programem komputerowym. Za tak wysoką cenę 45h z lektorem to za mało. Program komputerowy jest ściśle związany z podręcznikiem i byłby świetnym dodatkiem gdyby można z niego korzystać w domu, a nie jako godzina zastępcza z lektorem. Tego typu programów na rynku jest masa i to za stosunkowo niewielką cenę. Poza tym cena kursu jest jeną z najwyższych w Krakowie, a jeszcze trzeba dodatkowo zapłacić za podręczniki.