Głównym składnikiem produktu COCONUT OIL STAR jest dziewiczy olej kokosowy, który bywa nazywany "wielkim darem przyrody tropikalnej dla ludzi". Zachowuje wszystkie wartości odżywcze, ponieważ przy jego produkcji nie dochodzi do obróbki cieplnej.
Dziewiczy olej kokosowy składa się z kwasów ze średnio długimi łańcuchami (MCFA - medium chain fatty acid), co jest bardzo ważne, ponieważ kiedy chodzi o ten tłuszcz, jest on przez organizm przerabiany podobnie jak węglowodany - ich trawienie zaczyna się już w ustach, a kompletny rozkład przebiega w żołądku. To szybsze strawienie w następstwie dostarcza lepiej przygotowaną energię bez nadmiernego obciążania organizmu. Jedynym zwierzęcym źródłem MCFA jest mleko ssaków. Zawarty w preparacie kwas nasycony stymuluje metabolizm i wspiera wchłanianie pozostałych substancji, np. nienasyconych kwasów tłuszczowych. Inną ważną właściwością zawartych w oleju kwasów tłuszczowych jest ich zdolność do naruszania błon grzybów, drożdżaków, wirusów i bakterii, które są potem łatwiej niszczone przez białe krwinki. Wśród innych zalet oleju kokosowego jest jego pomoc przy diecie redukcyjnej. Ciało potrzebuje tłuszczu do swojego funkcjonowania, dlatego dopóki dostarczamy mu olej kokosowy, dajemy mu dokładnie TO, czego potrzebuje, przecież w przeciwieństwie do innych tłuszczy, olej ten ma niższą wartość energetyczną, dostarcza silniejszego uczucia nasycenia (wytrzymacie dłuższy okres bez uczucia głodu) i wymusza metabolizm na wyższych obrotach, pomaga także spalać dużo więcej energii. Spożywanie oleju kokosowego stabilizuje zatem poziom cukru we krwi i zmniejsza obciążenie nadnerczy.
DAWKOWANIE
2 razy po 2 kapsułki dziennie.
SKŁAD
Kwas laurowy 310 mg, kwas kaprylowy 260 mg, kwas myristovy 150 mg, kwas palmitowy 80 mg, kwas kapronowy 70 mg, trójglicerydy zawierające kwasy tłuszczowe o średniej długości łańcucha 60 mg, kwas olejowy 50 mg, kwas linolowy 40 mg, kwas stearynowy 30 mg, kwas linolenowy 10 mg.
Więcej informacji Wyślij e-mail