Favore.plBaza wiedzyRozrywka, imprezy i sztuka

"Jako??" w artykułach z kategorii Gastronomiczne

KATEGORIE
PROMOWANE USŁUGI
NAJNOWSZE ZLECENIA



Dodaj zlecenie
1 2 z 2  
  • Weselny catering: przez żołądek do serca gości

    Autor: KarolinaRoksela   |   16 mar 2021, 9:59   |   Dział: Artykuły
    Weselny catering: przez żołądek do serca gościPlanowanie ślubu nie jest łatwym zdaniem. Aby stworzyć udane przyjęcie, należy zwrócić uwagę na każdy, nawet najdrobniejszy szczegół. Jedną z najważniejszych kwestii dla wielu par jest wybór odpowiedniego menu. Coraz częściej za smak potraw na takich uroczystościach odpowiadają firmy cateringowe. Zapoznaj się z naszym poradnikiem o cateringach weselnych.
  • Zalety cateringu dietetycznego. Czy warto z niego korzystać?

    Autor: KarolinaRoksela   |   9 mar 2021, 10:33   |   Dział: Artykuły
    Zalety cateringu dietetycznego. Czy warto z niego korzystać?Jeszcze kilka lat temu wiele osób nie wiedziało, czym właściwie jest. Obecnie rynek tej usługi rozwija się tak intensywnie, że nie przeszkadza mu w tym nawet pandemia. Catering dietetyczny, bo o nim mowa jest świetnym rozwiązaniem dla osób zapracowanych oraz chcących zrzucić zbędne kilogramy. Z poniższego artykułu dowiesz się, na czym polega dieta pudełkowa, czy warto się na nią zdecydować oraz co wpływa na jej cenę.
  • Jak powstaje whisky blended

    Autor: DarthLemon   |   29 maj 2015, 10:22   |   Dział: Artykuły
    Jedni zachwycają się jej smakiem, inni są w stanie ją wypić tylko w odpowiednio przyrządzonym drinku, a są tacy, którzy już na sam zapach odmawiają spróbowania. Whisky, bo właśnie o tym trunku mowa, ma więc wielu zwolenników, ale także całkiem sporą grupę przeciwników. W tym drugim przypadku dominują kobiety, które często miewają problem z tym dość specyficznym smakiem.
  • Grzane wino - historia i działanie

    Autor: DarthLemon   |   30 kwi 2015, 11:35   |   Dział: Artykuły
    Kojarzone ze świętami i zimą, pachnące korzeniami i miodem, rozgrzewające grzane wino to jedna z najczęściej spotykanych form niekonwencjonalnego podawania tego trunku.
  • Whisky jako alkohol Premium

    Autor: DarthLemon   |   29 kwi 2015, 15:23   |   Dział: Artykuły
    Alkohole klasy premium powstają z najwyższej jakości składników. Należą do produktów luksusowych, co przekłada się na ich ceną. Do grupy tej zaliczamy przede wszystkim szampana i koniak, ale również niektóre rodzaje wódek i win, rum oraz gin. Wśród trunków dla koneserów szczególne miejsce zajmuje whisky.
  • Tradycyjne espresso i delikatne cappuccino

    Autor: KarolinaDziedzic   |   26 sty 2015, 13:10   |   Dział: Artykuły
    Tradycyjne espresso i delikatne cappuccinoJednym ze zdecydowanie najpopularniejszych rodzajów kawy jest typowa kawa z Włoch, która w szczególności stosowana jest w powszechnych lokalach gastronomicznych typu restauracje czy kawiarnie, gdzie dostępne są rozmaite odmiany owego naparu od tradycyjnego espresso, przez modne latte i na delikatnym cappuccino skończywszy.
  • Czekolada do picia - jak przygotować ją w domu?

    Autor: DarthLemon   |   15 sty 2015, 12:40   |   Dział: Artykuły
    Parujący kubek słodkiego i rozgrzewającego napoju. Słodki smak na języku, przełamany nutą ostrości, owocowy aromat lub wyrazisty zapach przyprawy korzennej. Gęsta, z dodatkiem bitej śmietany lub gałką lodów. Co może być lepszego w mroźne, jesienne dni, kiedy wracamy zziębnięci do domu i mamy ochotę na zastrzyk energii, łyk czegoś ciepłego i znakomitego w smaku? Mowa o gorącej czekoladzie do picia. Nie musimy kupować gotowych saszetek możemy z łatwością przygotować ją sami, uzyskując wymarzony smak i konsystencję, umilając słodkie chwile dodatkami do czekolady owocami, lodami czy przyprawami.
  • Funkcjonalna kuchnia w lokalu gastronomicznym to dziś nie problem

    Autor: PurePoison   |   20 lut 2013, 9:50   |   Dział: Artykuły
    Funkcjonalna kuchnia w lokalu gastronomicznym to dziś nie problemWłaściciel każdego profesjonalnego lokalu gastronomicznego powinien inwestować w rozwój swojego przedsiębiorstwa. Jeżeli zaniecha tego typu działań, nie będzie mógł niestety liczyć na osiągnięcie spodziewanych efektów i sukcesu, który jest najbardziej obiektywnym miernikiem naszych wszystkich przedsięwzięć.
  • Jak zrobić idealnego burgera, czyli o magii mięsa między dwoma kawałkami bułki słów kilka.

    Autor: mateku2   |   4 paź 2012, 13:59   |   Dział: Artykuły
    Jak zrobić idealnego burgera, czyli o magii mięsa między dwoma kawałkami bułki słów kilka.Wraz z przemianą ustrojową w naszym kraju, zmieniły się także zwyczaje żywieniowe Polaków. Rynek gastronomii został podbity przez zachodnie koncerny, które otwarły niezliczone ilości restauracji typu fast food, co zaowocowało tym, że Polacy coraz częściej zamiast po tradycyjny bigos czy golonkę, sięgają po hamburgera. Na czym polega więc fenomen burgera?
  • JAPOŃSKIE RZEMIOSŁO DLA KUCHNI JUTRA

    Autor: Sklep_Nipponstyle_pl   |   30 sty 2012, 15:49   |   Dział: Artykuły
    JAPOŃSKIE RZEMIOSŁO DLA KUCHNI JUTRA Organizatorzy tegorocznej edycji Wine&Food Noble Night zaprosili przedstawicieli japońskiej firmy Mac Knives Corporation do wyposażenia stoisk i ufundowania nagród dwunastu najlepszym restauracjom w Polsce. Noże Mac towarzyszyły również kucharzom w pokazach kulinarnych zdobywając uznanie między innymi Pascala Brodnickiego, Karola Okrasy i Wojciecha Amaro.
1 2 z 2