-
Planowanie ślubu nie jest łatwym zdaniem. Aby stworzyć udane przyjęcie, należy zwrócić uwagę na każdy, nawet najdrobniejszy szczegół. Jedną z najważniejszych kwestii dla wielu par jest wybór odpowiedniego menu. Coraz częściej za smak potraw na takich uroczystościach odpowiadają firmy cateringowe. Zapoznaj się z naszym poradnikiem o cateringach weselnych.
-
Jedni zachwycają się jej smakiem, inni są w stanie ją wypić tylko w odpowiednio przyrządzonym drinku, a są tacy, którzy już na sam zapach odmawiają spróbowania. Whisky, bo właśnie o tym trunku mowa, ma więc wielu zwolenników, ale także całkiem sporą grupę przeciwników. W tym drugim przypadku dominują kobiety, które często miewają problem z tym dość specyficznym smakiem.
-
Tequila jest to wódka meksykańska, która jest specyficzną odmianą mezcalu. Produkuje się ją w procesie fermentacji soku z odmiany niebieskiej agawy. Co bardzo istotne, tylko sfermentowany sok można nazwać tequilą, napój, nawet alkoholowy, z każdej innej części agawy niebieskiej nie jest tequilą, a mezcalem, który właśnie produkuje się z rdzenia agawy, czyli tak zwanego pnia. Jest to w zasadzie główna różnica między tymi dwoma alkoholami, którą dobrze jest znać i warto o niej pamiętać, żeby nie popełnić gafy towarzyskiej czy etykietowej.
-
Kojarzone ze świętami i zimą, pachnące korzeniami i miodem, rozgrzewające grzane wino to jedna z najczęściej spotykanych form niekonwencjonalnego podawania tego trunku.
-
Na całym świecie docenia się ją za subtelny, łagodny smak i niepowtarzalny aromat, który nie może być pomylony z żadnym innym - mowa oczywiście o Irish whiskey, czyli o whiskey irlandzkiej. Co ten wyjątkowy trunek ma do zaoferowania miłośnikom alkoholi starzonych? Przyjrzyjmy się temu na przykładzie jednej z najpopularniejszych marek na naszym rynku - Jameson.
-
Suflet to puszysty, delikatny i cudownie słodki gorący deser, który należy podawać od razu po wyjęciu z piekarnika. Suflet swoją piankową konsystencję i wyrośnięcie zawdzięcza ubijanym białkom jajek, dlatego już po kilku minutach od wyjęcia z piekarnika zaczyna opadać, a wyrośnięty wygląda bardzo efektownie. Polecamy suflet jako deser mocno czekoladowy, wyrazisty w smaku, rozkoszny w smaku i delikatny!
-
Dawno, dawno temu, gdy na półkach sklepowych nie znajdowało się jeszcze wszystko, czego tylko brzuszek zapragnie, nasze zaradne prababcie odkryły proceder, który zrewolucjonizował światową kuchnię robienie przetworów. Nie jest pewne kiedy to się stało, ani której z babć przypisać tę zasługę, jednak najpewniej była to po prostu Ewa, żona Adama.
-
Branża cukiernicza jest jedną z najistotniejszych gałęzi przemysłu spożywczego w Polsce. Słodycze, jako niemal stały element wyżywienia, zdobyły serca wielu Polaków.
Te czekoladowe, postrzegane jako środek na poprawę humoru, kupowane i spożywane
są najczęściej, pomimo stosunkowo wysokiej ceny.
-
Ciasto bez pieczenia to wspaniała propozycja na deser delikatne, smaczne i bardzo proste w przygotowaniu. Wśród wielu propozycji nie mogło zabraknąć tych wykorzystujących czekoladę ostrzegam, będzie słodko!
-
Życie jest sztuką wyboru, a odżywianie jest jednym z jego podstawowych elementów. Nie musisz rezygnować z ulubionego smaku czekolady, żeby cieszyć się smukłą sylwetką. Wystarczy wybrać zdrowsze wersje ulubionych potraw. Sprawdź, jak mogą wyglądać Twoje ulubione przepisy z czekoladą w wersji light!