Favore.plBaza wiedzyZdrowie i urodaOchrona zdrowia

"Czas" w artykułach z kategorii Medycyna naturalna

Dodaj zlecenie
  • Spirulina, czyli zielone mięso

    Autor: Aya   |   10 cze 2015, 15:18   |   Dział: Artykuły
    Spirulina, czyli zielone mięsoJest zaliczana do superfoods, czyli do żywności, która w swoim składzie zawiera wyjątkowo cenne dla organizmu człowieka składniki. Super żywnością mogą jedynie produkty naturalne i nieprzetworzone. Jeśli zależy ci na zdrowiu oraz z jesteś z tych osób, które wolą zapobiegać niż leczyć, to wprowadzenie spiruliny do codziennej diety powinno być twoim priorytetem.
  • Skarb tajgi - cedr

    Autor: Cam   |   22 maj 2015, 11:39   |   Dział: Artykuły
    Skarb tajgi - cedr Cedr to jedno z najpotężniejszych i najpiękniejszych drzew tajgi. Z jego nasion otrzymuje się olej cedrowy, który ma wszechstronne zastosowanie. Przede wszystkim pomaga przy profilaktyce oraz zwalczaniu chorób cywilizacyjnych. Sprawdź, do czego możesz go używać!
  • Zbawienne działanie miodu

    Autor: mareckki   |   31 mar 2015, 14:45   |   Dział: Artykuły
    Zbawienne działanie mioduSmakuje w połączeniu z gorącą herbatą jak i w ciastach. Wpływa dobrze na wygląd cery, wzmacnia włosy, pomaga spokojnie zasnąć i działa łagodząco na stany nerwowe. Okazuje się też, że daje dobre efekty lecznicze w stanach zapalenia żołądka oraz chorobie wrzodowej i dwunastnicy. Miód, bo o nim mowa to prawdziwy złoty nektar.
  • Lecznicze właściwości kurkumy

    Autor: Platom88   |   27 sie 2014, 11:30   |   Dział: Artykuły
    Lecznicze właściwości kurkumy Curcuma longa to roślina rodem z południowej Azji, często wykorzystywana w kuchni. Jest jedną z przypraw wchodzących w skład mieszanki Curry, nadaje jej jaskrawą żółtą barwę. W Europie, w tym także w Polsce, nie doceniamy jej magicznych właściwości. A ma ich bardzo wiele. Przede wszystkim chroni przed rozwojem nowotworów. Działa przeciwzapalnie, przeciwgrzybiczo, przeciwwirusowo. Świetnie wspomaga nasz układ odpornościowy. A to dopiero początek długiej listy właściwości zdrowotnych kurkumy.
  • Pijmy latem wodę - wysokozmineralizowaną!

    Autor: magdalena_r   |   12 lip 2013, 11:11   |   Dział: Artykuły
    Pijmy latem wodę - wysokozmineralizowaną!Długo wyczekiwane lato i pora wypoczynku nie oznaczają wakacji od zdrowia. Wysokie temperatury oraz wzmożona aktywność fizyczna wymagają większej dbałości o nasz organizm niż zazwyczaj. Pocąc się bardziej niż w jakiejkolwiek innej porze roku możemy doprowadzić do odwodnienia. Chcąc temu zapobiec musimy pamiętać o uzupełnianiu traconej wody i wypłukanych składnikach mineralnych. Jak to zrobić? Pić duże ilości wody mineralnej, najlepiej wysokozmineralizownej.
  • Miodowy sposób na zdrową cerę zimą.

    Autor: martaiwan   |   4 paź 2012, 15:17   |   Dział: Artykuły
    Miodowy sposób na zdrową cerę zimą.Okres zimowy to dla naszej cery najtrudniejszy okres. Podczas gdy całe ciało chronimy przed mrozem, deszczem, śniegiem i silnym wiatrem nasza twarz jest narażona na działanie wszystkich tych czynników, co powodować może szybsze starzenie się. Rozwiązaniem tego problemu jest odpowiednia pielęgnacja skóry twarzy, zarówno zimą, jak i przez cały rok.
  • Jak leczyć zaparcia u osób starszych?

    Autor: MarlenaM   |   11 wrz 2012, 16:32   |   Dział: Artykuły
    Jak leczyć zaparcia u osób starszych? Im człowiek starszy tym słabsze stają się poszczególne mięśnie i działanie organów wewnętrznych. Tak to już jest, że im człowiek starszy tym bardziej musi uważać na swoje zdrowie i dbać, by wcześnie wykrywać nawet najdrobniejsze sygnały, które mogą alarmować o pojawiającej się chorobie.
  • Znaczenie wody dla naszego organizmu

    Autor: nazdrowieczas   |   11 mar 2012, 16:18   |   Dział: Artykuły
    Znaczenie wody dla naszego organizmuJednym ze znaczących czynników wpływających na jakość i długość naszego życia jest woda. Dlaczego woda jest eliksirem życia? 1.Jest zródłem energii 2.Odżywia 3.Oczyszcza 4.Leczy
  • Chado - droga herbaty

    Autor: Orzeszek27   |   13 maj 2011, 18:21   |   Dział: Artykuły
    Chado- droga herbatyHerbata i zen to jeden smak Mura Mokichi