Favore.plForumCzas wolny, o turystyce i sporcie

Bagaż podręczny w tanich liniach lotniczych, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Bagaż podręczny w tanich liniach lotniczych

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • banita 9 sie 2010, 22:45
    To było we Frankfurcie, Niemcy zawsze mają jakieś problemy... Szczęście w nieszczęściu, że miałem jakieś jedzenie, to mogłem kilogram polskich kiełbas i szynki zostawić, ale ogólnie to nie wspominam tego za dobrze.
  • casinda_ebe 10 sie 2010, 1:10
    Przez Niemcy jeszcze nigdy nie leciałam więc nie mam takich doświadczeń. Natomiast najmilej wspominam lotnisko w Hiszpanii, gdzie nikt absolutnie nie przejmował się niczym i nawet Ci kolesie co siedzą i patrzą w te telewizorki, które skanują walizki nie patrzyli w monitory przymrużenie oka
  • dislektion 10 sie 2010, 8:29
    Co do wymiarów jeśli lecisz Ryanairem to walizka nie może przekraczać: 55 cm x 40 cm x 20 cm. Maksymalna waga 10 kg.
  • matrioszka7 10 sie 2010, 11:31
    Wiecie, że można sobie kupić specjalną walizkę o idealnych wymiarach do Ryanair?
  • biwo 10 sie 2010, 12:21
    Hehe, walizka w stylu Ryanair przymrużenie oka
    Swoją drogą, to z nimi różnie bywa, kiedyś mierzyli mi kółka walizce i udowadniali, że się nie zmieści. Pewnie taki walizek nawet nie ważą. Ale to już dla tych co Ryanem regularnie jeżdżą przymrużenie oka
  • samuraj 4 lis 2010, 22:18
    Na kilkudniowy wypad taki podręczny bagaż w zupełności wystarczy. Nawet zostaje spory zapas na pamiątki. Mnie się jeszcze nie zdarzyło, żebym przekroczył te magiczne 10 kg. A co do zakupów płynów, to zapominacie o sklepach wolnocłowych - tam można kupić np. dobry alkohol z kraju, który akurat odwiedzamy i nie ma żadnego problemu z jego przewiezieniem. Ale jeśli ktoś planuje większe zakupy, to musi już wykupić dodatkowy bagaż...
  • agent007 10 lis 2010, 8:35
    Bagaż podręczny jest wystarczający na kilkudniowy wyjazd. Trzeba tylko pamiętać, że nie wszystko można do niego włożyć (płyny). Każdy sklep z walizkami oferuje tzw. kabinówki, które bez problemów powinny przechodzić wszelkie pomiary na lotnisku.
  • aqaqaq11 11 lis 2010, 22:49
    Mam pytanie. Czy w liniach ryiner, w bagażu podręcznym można przewozić alkohol i papierosy ? I czy aż tak dokładnie przestrzegają wagi i wymiarów bagazu podrecznego ? I czy rzeczywiscie bagaz podreczny jest bezpłatny a za inne trzeba juz płacic ?
  • iwona_z 3 gru 2010, 15:23
    Bagaż podręczny jest bezpłatny, ale przewieziesz w nim alkohol tylko wtedy, gdy kupisz go już po odprawie w sklepie wolnocłowym. Jeśli idzie o papierosy, to w sumie nie wiem jak jest.
  • tetete 22 wrz 2011, 16:09
    Chyba każde linie lotnicze mają jakieś swoje wymagania, wymiary podały osoby wyżej a co do przewożenia to czasami czepiają się roznych rzeczy , ale przewaznie bardzo olewają, raz mi sie zdarzylo miec jakiś płyn i zapomnialam o tym i tez nic nie mowili. Moja siostra tez przewozi w podrecznym jedzenie, kielbase etc i sie nie czepiają.
Czas wolny, o turystyce i sporcie - dyskusje na forum