Witam, mam pytanie do bardziej doświadczonych podróżnych ,bo ja niedługo bede lecieć pierwszy raz tanimi liniami do Wlk Brytanii i nie wiem co moge zabrac ze sobą. Możecie mi powiedzieć czy np moge zabrać coś do picia do samolotu? I co z komsetykami?
W bagażu podręcznym wszelkie płyny w buteleczkach nie większych niż100ml, a w sumie nie więcej niż 1l i wszystko spakowane do jednego przezroczystego worka. No i żadnych ostrych rzeczy. Miałam kiedyś nożyczki do manikiuru w kosmetyczce, świetne były no ale niestey musiałam się z nimi na lotnisku pożegnać, wylądowały w koszu.
A można mieć w torebce dezodorant w spreju? Też niedługo mam lot Co prawda już leciałam samolotem, ale dawno i do końca nie pamietam, a zresztą teraz są chyba gorsze ogranczenia.
Teraz to jest masakra. Kontrolują Cię w te i wewte, ja miałam wszystkie kosmetyki typu szampon, żel pod prysznic itp w małych buteleczkach spakowane w worek, a ostatnio się do mnie przyczepili, że tusz do rzęs i puder i błyszczyk mam niespakowany! I musiałam się cofnąć i biegać po drugi worek żeby to spakować.
O mamo, to kaplica. Lecę na kilka dni odwiedzić brata i wygląda na to, że nici z depilacji Bez pilnickza też nie wiem jak przeżyję, to moj podstawowy przedmiot w torebce
Papierosy tak, zapalniczki teoretycznie nie można, ale ja miałem w kieszeni kurtki i nikt mi jej nie zabrał. Myśle, że odpuszczają palaczom, bo raczej nie sądzę żeby nie zauważyli...