Favore.plForumCzas wolny, o turystyce i sporcie

Góry po amatorsku ;), strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Góry po amatorsku ;)

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Farrel 27 sty 2011, 19:58
    Tatry sa wspaniałe, a od słowackiej stroyn ponoć nie tylko łatwiejsze, ale też jeszcze bardziej malownicze. Tylko koniecznie weź dobre buty, dobrą mapę i duży zapas wody.
  • Beetlejuice85 27 sty 2011, 22:43
    Jeśli masz możliwość to koniecznie weź też aparatuśmiech
  • Gaik 27 sty 2011, 23:44
    Góry są wspaniałe, choć imho lepszy klimat jest w Bieszczadachuśmiech Ale to kwestia gustu oczywiście. Jeśli nie byłaś to na pewno warto zobaczyć Tatry. Tylko musicie się liczyć z ogromniastymi, uciążliwymi tłumami nie zawsze kulturalnych turystów. To wg mnie psuje troszke uroki gór, ale cóż robić...
  • nafnafff 28 sty 2011, 6:02
    Ja na wycieczki w Tatry (a mam na koncie tylko "amatorskie" szlaki) zabierałam dobrą mapę, buty trekingowe usztywniające kostkę, ubranie warstwowe (droższe, ale lepsze są specjalne tkaniny szczelne, ale przewiewne, można kupić od bielizny po kurtkę tyle, że to drożej), peleryne przeciwdeszczową, okulary przeciwsłoneczne i czapeczkę, kanapeczki i czekoladę oraz wodę niegazowaną. Jest co nieśćprzymrużenie oka
  • MemoNemo 28 sty 2011, 10:53
    Ja bym do tego dodał plastry, bandaż elastyczny i środek odkażający. I buty na zmianę.
  • Lorelei 28 sty 2011, 13:19
    Dzięki za wszystkie rady. A macie może jakies sposoby żeby uniknąć obtartych stóp? Koleżanka mnie straszy, że jak sobie zedrę skórę na piętach to koniecuśmiech
  • caipirinha 28 sty 2011, 15:36
    Ja brałam podwojne skarpetki, jedne cienkie i na to grube frotowe. Żadnych otarćuśmiech
  • Gaik 28 sty 2011, 16:15
    Dwie skarpetki świetnie się sprawdzą, bo wtedy gruba trze o cienką, a nie o skórę. Jak zakładałam jedna grubą to miałam zdarte do żywego nie tylko pięty, ale i paluchyskrzywienie
  • Beetlejuice85 28 sty 2011, 17:52
    No i jeżeli planujecie ambitną (nie pod względem trudności szlaku, ale czasu) trasę to postaraj się jakoś przygotować. warto poprawić wydolnośc oddechową, jakies marsze, biegi, basen. Bo tak z marszu to się umęczysz i nawet nie będziesz miała sił żeby widoki podziwiaćprzymrużenie oka
  • Lorelei 28 sty 2011, 19:55
    No wiem wiem. Chyba odkurzę moje kijki do nordic walkingwielki uśmiech
Czas wolny, o turystyce i sporcie - dyskusje na forum